Sjeldne navn

Navnene som fosser frem i USA

Og mange av dem klinger godt på norsk også.

SJELDNE NAVN: Leter du etter et sjeldent navn til den lille? Da kan du jo vurdere å se over dammen. FOTO: NTB
SJELDNE NAVN: Leter du etter et sjeldent navn til den lille? Da kan du jo vurdere å se over dammen. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

I KK skriver vi stadig vekk om navn, og kommentarfeltet på Facebook flommer gjerne over av lesernes egne navneanekdoter. Det er spesielt saker om sjeldne og uvanlige navn som fenger, men også om de mest brukte.

KK har tidligere skrevet om navnet som overraskende nok kan være i ferd med å forsvinne, og som har fått et ufortjent dårlig rykte. Videre har vi skrevet om navnene som en anerkjent navneforsker tviler på om noen gang kommer tilbake. Her må undertegnede journalist smertelig innrømme at hun er en av de rammede, selv om navnet hennes dukket opp i Exit aldri så mye.

Vi har også skrevet om hvorfor 70-tallsnavnene vil få sin renessanse, og at det bare skulle være å glede seg til både Tone, Anne og Tove på jentesiden, og Stian og Morten på guttesiden.

Amerikanske navn

Men la oss gå enda lenger tilbake i tid. I mellomkrigsårene begynte nordmenn å la seg inspirere av amerikanske navn, og mange har en bestemor eller tante som heter Betsy eller Mabel, eller en onkel ved navn Richard eller Kenneth.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer