Navnevalg:

Navnevalg: - Er det virkelig slik at somlekopper kan oppleve at staten navngir barnet for dem?

Etter at babyen er født, har foreldrene seks måneder på å bestemme seg for et navn.

VANSKELIG Å BESTEMME NAVN: Etter at babyen er født, har foreldrene seks måneder på å bestemme seg for et navn. Foto: Uber Images /NTB Scanpix
VANSKELIG Å BESTEMME NAVN: Etter at babyen er født, har foreldrene seks måneder på å bestemme seg for et navn. Foto: Uber Images /NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Å velge navn til barnet er viktig, men det kan også være noe av det aller vanskeligste nybakte foreldre skal klare å bli enige om. Vi har tidligere blant annet skrevet om et foreldrepar som måtte ty til avanserte tabeller for å enes om hvilket navn de skulle gi barnet sitt.

I et intervju avslørte Fredrik Skavlan for en tid tilbake at han og Maria Bonnevie var ute i seneste laget da de skulle bestemme navn på sin sønn – noe som ifølge Skavlan hadde blitt litt av en «snakkis» i nabolaget.

I podcasten «Värvet» fortalte han at han på en av sine turer med barnevogn, kom i snakk med en nabofrue som mente de måtte skynde seg med å bestemme navn på barnet før staten gjorde det for dem. «For da vet vi hva det blir!», sa hun.

Skavlan forteller at han reagerte veldig negativt på denne kommentaren, som han mener er et typisk eksempel på norsk hverdagsrasisme.

Kvinnen viste nemlig til at om han ikke snart bestemte seg for et navn, ville sønnen få tildelt det mest populære guttenavnet i Oslo – nemlig Mohammed.

LES OGSÅ: Navnene som er forbudte i Norge

Bare en myte

At Mohammed har vært det mest brukte guttenavnet i hovedstaden de siste årene er riktig, men ifølge Ernst Larsen i Skatteetaten er det bare en myte at man automatisk får det mest brukte navnet ved manglende innmelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer