Skolestart:

- Nei, alt MÅ ikke være nytt til skolestart!

Tobarnsmor reagerer på foreldre som bidrar til å skru opp kjøpepresset i forbindelse med skolestart.

SKOLESTART: Nye klær, ny sekk og nytt pennal - eller er det ok å bruke det man hadde i fjor? Foto: NTB Scanpix
SKOLESTART: Nye klær, ny sekk og nytt pennal - eller er det ok å bruke det man hadde i fjor? Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

– Personlig synes jeg det å skulle kjøpe nye antrekk til skolestart er en dum tradisjon, da det er med på å sette press på andre. Foreldre mener ikke noe vondt med det, men glemmer kanskje at det ikke er alle i Norge som har supergod råd og som kan kjøpe nye ting til skolestart, sier tobarnsmor Isabell Gravdal til KK.

Hun reagerer på at enkelte foreldre like før skolestart stresser rundt for å shoppe inn alt fra nye skolesekker og pennal, til «første skoledag antrekk». Selv har hun en datter som nylig skulle starte i fjerde klasse og som fikk lov til å ha på seg akkurat det hun ville - av det som lå i skapet fra før.

– Så lenge tøyet er pent og rent, ser jeg virkelig ikke problemet med å bruke gamle klær. Hvis man absolutt skal «feire» skolestart så ville jeg heller brukt pengene på en stor is til ungen. Jeg tipper de ville gledet seg mer over den, enn nye klær, sier hun.

Gravdal ser heller ikke helt behovet for å kjøpe masse nytt utstyr til skolestart.

Selv er hun en ivrig tilhenger av å kjøpe brukt og mener det meste kan kjøpes brukt dersom man starter planleggingen i god tid. Hun peker på at man på steder som Finn.no og Facebook kan få kjøpt brukte skolesekker helt ned i 40 kroner. Mens et pennal kan koste så lite som fem kroner!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer