- Nei, det er ikke synd på barn som ikke får reise på ferie

Det bør bli mer aksept for hjemmeferie, mener Marte Frimand-Anda.

MENER HJEMMEFERIE ER BRA NOK:Marte Frimand-Anda mener vi må slutte å synes synd på barn som skal tilbringe sommerferien sin hjemme.  Foto: Privat
MENER HJEMMEFERIE ER BRA NOK:Marte Frimand-Anda mener vi må slutte å synes synd på barn som skal tilbringe sommerferien sin hjemme. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det er ikke synd på barn som ikke får reise på ferie, sier blogger og forfatter Marte Frimand-Anda.

I et innlegg på bloggen Casa Kaos tar hun til orde for at vi foreldre må slutte å synes synd på barn som skal tilbringe sommerferien sin hjemme. 

Lærer barna at det er synd på dem

Marte er opptatt av at foreldres holdninger til hjemmeferie kan smitte over på ungene. 

– Jeg tror det begynner med at foreldre er redde for at barna skal bli lei seg fordi at de «bare» skal være hjemme i sommerferien. Så overfører vi denne bekymringen til barna våre, som egentlig ikke bryr seg. Vi skaper et problem som ikke er der. Synes vi i tillegg synd på andres barn som «bare» skal være hjemme, så vil de synes synd på seg selv, sier hun.

Bør være lov å snakke om ferien på skolen

Enkelte mener det er de rike foreldrene som skaper presset og at det derfor bør bli forbudt å snakke om feriene på skolen. Marte mener dette er helt feil måte å angripe problemet på. 

– Hvis det skal bli forbudt å snakke om ferien sin på skolen, så ligger det i kortene at det er for å skåne de som ikke har vært på dyre og flott ferier. Ved å nekte barna å snakke om feriene, så sier vi samtidig at det er skamfullt å være hjemme. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer