Sjeldne navn

Nei, disse navnene er ikke forbudt

– Det er en myte, sier navneforsker til KK.

NAVNEVALG: Et seiglivet rykte vil ha det til at disse navne er forbudt. – En myte, sier navneforsker til KK. FOTO: NTB
NAVNEVALG: Et seiglivet rykte vil ha det til at disse navne er forbudt. – En myte, sier navneforsker til KK. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Navn opptar svært mange. Det ser vi hver gang KK skriver om navnetrender. Vi har tatt for oss et svært vanlig navn som er i ferd med å forsvinne, vi har skrevet om de de svenske navnene som vi lar oss påvirke av, og om navn inspirert av verdensrommet.

For ikke å snakke om de minst brukte navnene i Norge, så her er det mye inspirasjon å hente fra den som er på utkikk etter et skikkelig sjeldent navn. Og visste du for eksempel at navn med denne spesielle konsonanten spås å bli populære?

Mange gjengangere

Statistisk sentralbyrå legger hvert år ut tall over de mest brukte navnene, og det er interessant lesning for alle som lurer på hva de skal kalle barnet sitt.

De siste årene har både Nora, Emma og Sophie ligget høyt på statistikkene, og på guttesiden har vi sett både Noah, Oliver og Lukas. Også i 2022 hevdet mange av de samme navnene seg i toppen, sammen med Ella, Frida og Leah på jentesiden, og Aksel Theodor Jakob og Filip på guttesiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer