Noe flaut vil skje under fødselen

Foto: Shutterstock ©
Foto: Shutterstock © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har sikkert hørt mange historier fra ting som har skjedd på fødestua. Om hun som bæsjet i fødesenga da pressriene startet, kastet opp på jordmora eller slo til mannen og forbannet ham for å ha "gjort dette mot meg". 

Eller om hun som fikk besøk av et helt team med leger og jordmødre under fødselen, og alle stirret forventningsfullt på hennes "nedre deler" mens de ventet på at babyen skulle komme ut.

Høres det ille ut? Vel, det er ganske sannsynlig at noe av dette kommer til å skje. Jordmødre opplever både avføring og oppkast ved fødsler - kanskje så ofte som ved annenhver fødsel? Forbered din partner på at dette kan komme til å skje, så blir heller ikke han overrasket.

Legen, og de andre som jobber på fødeavdelingen som ser inn til deg under fødselen, har kanskje allerede sett 4 andre fødende kvinners underliv på samme vakt.

Og vet du hva? Det bryr du deg katta om! For øyeblikket ligger du og føder og er enten helt utslått, eller har fokus på det nydelige nurket du snart skal få møte. Hva som skjer rundt deg får bare skje - snart er du mamma!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer