Regnbuebabyer:

- Noen er redde for å ikke bli like glad i dem

For mange sørgende foreldre har regnbuen fått en helt spesiell betydning.

REGNBUEBABY: I USA er det ikke uvanlig at foreldre hedrer sine regnbuebarn med egne fester. FOTO: NTB Scanpix
REGNBUEBABY: I USA er det ikke uvanlig at foreldre hedrer sine regnbuebarn med egne fester. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Ordene regnbuebarn eller regnbuebaby har i Norge lenge blitt brukt om barn til to foreldre av samme kjønn, men nå har begrepene fått en ny mening for mange foreldre.

I USA og England bruker man nemlig betegnelsen regnbuebaby på et barn født av et par som nylig har mistet et barn på grunn av spontanabort, dødfødsel eller krybbedød.

Nick Carter, kjent fra musikkgruppa «Backstreet Boys», er en av mange kjendiser som har brukt dette begrepet i sosiale medier. Carter og ektefellen Lauren Kitt har vært åpne om sine vansker med å få barn og at de i fjor opplevde en spontanabort.

I begynnelsen av oktober, 17 måneder etter spontanaborten, kunne de ifølge Today.com altså ønske sin regnbuebaby velkommen til verden.

Et symbol på håp og trøst

Trine Giving Kalstad, fagsjef hos Landsforeningen uventet barnedød (LUB), kjenner godt til begrepet og at det også benyttes her i Norge. Hun forklarer at regnbuen i denne sammenhengen blir brukt som et symbol både for håp, trøst og oppmuntring.

– Jeg har sett en babybody med teksten «After every storm there is a rainbow of hope. Here I am». Det synes jeg er en fin beskrivelse av hva en regnbuebaby kan være, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer