Norsk Designpris til smarte barneprodukter

Norsk Designpris til smarte barneprodukter
Publisert
Sist oppdatert

Fire norske produkter til barn har blitt belønnet med Merket for god design. Her kan du se hvilke. Bak produktene står kreative og nytenkende småbarnsforeldre.

Oslo: Stokke, Fjellpulken, Krabat og LinusCare blir nå belønnet med Merket for god design. Utmerkelsene ble delt ut onsdag 17. april i Oslo under Designdagen, et årlig arrangement i regi av Norsk Designråd. – Merket for god design gis til de mest innovative og modige bedriftene og designerne vi har i Norge akkurat nå, sier Thea Mehl, prosjektleder i Norsk Designråd.  

Nytt bærekonsept fra Stokke

Stadig flere småbarnsforeldre i både Norge og utlandet bruker bæreseler. Den norske produsenten Stokke ønsket å utvikle en sele som ga barna bedre sikkerhet og komfort. Resultatet er bæreselen Stokke MyCarrier, som nå er solgt i mer enn 60 000 eksemplarer.

En av designerne i selskapet, Synnøve Stave, gikk ut i mammapermisjon. Hun brukte mye tid på brukerstudier både på seg selv og sine nærmeste. Basert på egne erfaringer og internasjonal innsikt utviklet Stokke forskjellige prototyper som ble utsatt for en rekke ergonomiske tester. Selskapets designere brukte også mye tid på å skape et visuelt uttrykk som passet både kvinner og menn i ulike kulturer.   

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer