Norske sykehus har et stort behov for klær til premature

Mange strikke- og sygrupper til tross; fødeavdelingen på Ullevål ønsker seg fortsatt flere klær til premature barn.

PREMATUR BABY: Fødeavdelingen ønsker seg både pledd og klær som de premature babyene kan bruke. Foto: NTB Scanpix
PREMATUR BABY: Fødeavdelingen ønsker seg både pledd og klær som de premature babyene kan bruke. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

– Det å vite at man gir til noen som trenger det, gir en tilfredstillelse og en følelse av å bety noe for andre, sier Hildegunn Marcussen (42).

Da trebarnsmoren for tre år siden fødte en prematur datter, begynte hun å hekle klær til premature barn.

– Datteren min, Vesla, var bare 430 gram og 28 cm da hun ble født ekstremt dysmatur i uke 29+2 på Ullevål sykehus. Noen dager etter at hun ble født fikk vi vite at hun hadde Downs syndrom, samtidig som hun var friskere enn de flest andre små på nyfødtintensiven der, forteller hun.

Inne på kontoret til sykehusets vernepleier, Ann Mari Haug, la Hildegunn merke til flere kasser med barneklær.

– Jeg fikk vite at de ofte hadde nyfødte med foreldre som slet økonomisk eller var nedfor, syke eller hadde andre grunner som gjorde at det å forberede seg til hjemreisen var vanskelig. Da ble idéen om hentesett i størrelse 44 formet, forteller hun.

– Jeg skjønte hvor heldig vi var med Vesla vår, med oss selv og hverandre. Vi var friske etter keisersnittet, vi var ikke deprimerte eller slet på måten hun fortalte om. I tillegg hadde vi råd til å kjøpe den sparkebuksa i ull og silke til 500 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer