Radford-familien

Ny baby i 22-barnsfamilien

Sue Radford deler gladnyhet.

RADFORD-FAMILIEN: De regnes som Storbritannias største familie, med hele 22 barn. Her fra et TV-program i julen 2018. FOTO: Ken McKay/ITV/REX/NTB
RADFORD-FAMILIEN: De regnes som Storbritannias største familie, med hele 22 barn. Her fra et TV-program i julen 2018. FOTO: Ken McKay/ITV/REX/NTB Vis mer
Publisert

I blant dukker det opp historier som gjør at man sperrer opp øynene, og store barneflokker er et eksempel på det.

KK har tidligere skrevet om Kristina som har 23 barn, og drømmer om hundre barn før hun er 30. Vi har skrevet om det norske paret som fikk åtte barn på under ti år, og ikke minst har vi skrevet om britiske Sue Radford, som fødte sitt 22. barn, og fortsatt har lyst på flere.

På Instagram-kontoen @theradfordfamily, deler Sue og mannen Noel glimt fra en hektisk hverdag med hele 22 barn, alle sammen født av Sue, og med Noel som far.

Da KK i 2022 skrev om Sue og Noels store barneflokk sa psykolog Tone Nygård Stavenes ved Familieenheten, SANKS, Finnmarkssykehuset at en stor barneflokk kan være en fordel.

– Å ha familie og tilhørigheten som følger med, er identitetsskapende. Å være forelder/mor til mange barn kan være styrkende for foreldreidentiteten, og opplevelsen av å være viktig for noen, sa Nygård Stavnes, og la til at det i andre land kan være andre grunner til at familier får flere barn.

– I Norge viser forskning at faktorer som økonomi, tid, samt praktiske ting som hus og bil spiller inn for antall barn. Det kan virke som at vi i Norge er opptatt av å gi våre barn det beste utgangspunktet for å realisere seg selv og bli vellykkede, noe som er typisk i individualistiske vestlige kulturer.

Vil ha flere

Radford-familien har eget program på Channel 5: «22 kids and counting», og en instagramkonto med over en halv million følgere. Paret har vært åpne om at de kunne tenke seg enda flere barn.

Og det var nettopp på Instagram at mamma Sue Radford i september 2023 delte den glade melding om at familien har fått nok et medlem.

«Velkommen til familien Elodie-Jade», skriver Sue, til et bilde av en liten jente i rosa klær, etterfulgt av ordene: «Så stolt av deg Millie. Du gjorde en fantastisk jobb».

Denne gang var det nemlig parets datter Millie Radford som sto for familieforøkelsen. Millie har fra før en datter og en sønn, med ca. to års mellomrom. Sue og Noel, på sin side, feiret nylig sin 31. bryllupsdag, og den nyfødte jenta skal være Radford-parets tiende barnebarn.

Vi gratulerer familien Radford med nok et familiemedlem.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer