Ny bleietest med overraskende resultat

Minimal forskjell på dyre og billige bleier.

HOLDES TØRR: I en nyere test av bleier kommer det frem at den billigste bleien får like høy score på absorbering som testens vinnere (og de dyreste), men hudlege er skeptisk til bleier som ikke er miljømerket. Foto: NTB/ Scanpix
HOLDES TØRR: I en nyere test av bleier kommer det frem at den billigste bleien får like høy score på absorbering som testens vinnere (og de dyreste), men hudlege er skeptisk til bleier som ikke er miljømerket. Foto: NTB/ Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er større forskjell i pris enn kvalitet på bleier. Velger du en billig men like bra bleie kan du spare tusenvis av kroner. Hvis du ikke er opptatt av miljømerkete bleier, viser en ny test utført av Testfakta

Bleier er en stor utgift for en småbarnsfamilie. I gjennomsnitt bruker ett barn fem til seks bleier per døgn i løpet av sine første leveår, og i starten også flere enn dette. Samtidig er det store prisforskjeller mellom ulike merker.

Hva får du egentlig når du betaler dobbelt så mye for ett bleiemerke som for et annet?

Les også: Test: Billigbleier kontra merkebleier

8 av 10 nesten like bra

Det er laboratoriet SGS som har sammenlignet ti ulike merker. Det ble undersøkt hvordan bleiene holder tett og hvordan de holder barnets hud tørr i løpet av natten. I tillegg undersøkte de bleiens pusteevne, hvor godt tapen fester seg og hvor smidig bleien er på.

Testen konkluderer med at de fleste bleiene holder en høy kvalitet, og at de faktisk er så likeverdige at det ifølge testleder Cedric Schoorens, ikke er sikkert at småbarnsforeldre merker noen forskjell i det hele tatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer