Ny undersøkelse: Dette er de mest populære babynavnene

Eleanor, Elizabeth, Henry og James ligger på topp!

KJÆRT BARN: Internasjonale navn er å se på navnstatistikken her i Norge også, og mange av navnene på Reddit-listen har også flere av babyene her til lands. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Scanpix
KJÆRT BARN: Internasjonale navn er å se på navnstatistikken her i Norge også, og mange av navnene på Reddit-listen har også flere av babyene her til lands. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Babynavn-statistikk er alltid veldig gøy, og sist ut i rekken er nettstedet Reddit som har gjort en global undersøkelse blant folk om hvilke babynavn de liker aller best.

TRADISJONELT: Statistikken viser at de tradisjonelle og klassiske navnene, er de som er mest populære. FOTO: NTB Scanpix
TRADISJONELT: Statistikken viser at de tradisjonelle og klassiske navnene, er de som er mest populære. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Statistikken er naturlig nok derfor preget av å ha mange internasjonale navn, men også de er å finne på mange babyer rundt om i Norges land.

Brukerne har selv kommet med forslag over de babynavnene de liker aller best, og til sammen er 1772 jentenavn og 1757 guttenavn blitt foreslått. 748 av disse var unike jentenavn og 644 var unike guttenavn.

Undersøkelsen viser at klassiske og gammeldagse navn ligger høyest på listen, og den mest populære bokstaven var A. Det var 77 unike guttenavn og 102 unike jentenavn som begynte med bokstaven A. Her kan du se hele listen over navnene som er sendt inn.

Under følger listen over topp 10 guttenavn:

Under følger listen over topp 10 jentenavn:

Her i Norge er det Statistisk Sentralbyrå (SSB) som hvert år stiller med den offisielle navnstatistikken, og i 2018 var de mest populære babynavnene her til lands Emma, Nora, Lucas og Filip.

Under følger listen over topp 10 jentenavn i Norge i 2018:

PÅ NORGESTOPPEN: Her til lands var det Lucas, Filip og Oliver som var på topp 3 i 2018. FOTO: NTB Scanpix
PÅ NORGESTOPPEN: Her til lands var det Lucas, Filip og Oliver som var på topp 3 i 2018. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Under følger listen over topp 10 guttenavn i Norge i 2018:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer