Digital barselgruppe:

- Nybakte mødre sitter isolerte hjemme

Koronapandemien har ført til at tilbud som barselgrupper er blitt borte. - Et savn hos mange, sier prosjektleder for Foreldresupport-telefonen.

STARTET DIGITAL BARSELGRUPPE: Da tobarnsmamma Asifa Malik fikk høre at mange nybakte mødre sliter med depresjoner på grunn av koronapandemien, følte hun at hun måtte gjøre det hun kunne for å hjelpe. FOTO: Privat
STARTET DIGITAL BARSELGRUPPE: Da tobarnsmamma Asifa Malik fikk høre at mange nybakte mødre sliter med depresjoner på grunn av koronapandemien, følte hun at hun måtte gjøre det hun kunne for å hjelpe. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Står vi ovenfor en tsunami av mentale helseproblemer som et resultat av koronarestriksjonene?

Fagfolk har siden koronaen først kom til Norge vært bekymret for hvilke konsekvenser den sosiale nedstengningen vil få for vår mentale helse. Og selv om fasiten ikke er her helt ennå, har vi sett tegn på at restriksjonene har påvirket mange negativt.

Nybakte mødre synes å være blant dem som har blitt rammet hardest. KK har tidligere skrevet om at flere nybakte mødre har blitt fødselsdeprimerte under koronapandemien og at mange føler seg ensomme.

Startet egen barselgruppe på nett

Koronarestriksjonene har ført til at flere av de tilbudene som vanligvis gis til gravide og nybakte foreldre nå er borte, blant annet barselgrupper og treff på helsestasjonene. Dette har imidlertid inspirert noen mødre til å skape egne møteplasser.

Tobarnsmamma Asifa Malik (28) forteller at hun alltid har vært opptatt av helse og sunn livsstil, noe som ble enda viktigere for henne da hun for to år siden ble mamma for første gang.

– Du får en ny dimensjon i livet og begynner å se deg selv og verden på en litt annen måte enn tidligere. Nå er barnet i fokus, men for at barnet skal ha det trygt og godt må mammahelsen prioriteres. For meg falt det derfor veldig naturlig at jeg måtte ta vare på min egen psykiske og fysiske helse, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer