D-vitaminer

Nyfødte Emma ble forgiftet av D-vitaminer

- På sykehuset var hun helt stille og vi fikk ikke kontakt med henne.

VITAMIN D-FORGIFTNING: Emma var bare et par måneder gammel da hun ble innlagt på sykehuset første gang. De første dagene var det uvisst om hun ville overleve. FOTO: Privat
VITAMIN D-FORGIFTNING: Emma var bare et par måneder gammel da hun ble innlagt på sykehuset første gang. De første dagene var det uvisst om hun ville overleve. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Den første tiden var jeg i en slags sjokktilstand, sier Nicoline Holm. Den danske tobarnsmoren tenker tilbake til da hun for fem år siden fikk vite hva som truet livet til hennes nyfødte datter Emma.

Det hele startet en måneds tid etter at Emma ble født. Nicoline og ektemannen Jesper reagerer på at datteren deres blir stadig mer urolig.

Hun gråter mye og går fra å være en baby med et godt sovehjerte, til å få kolikklignende skrik. De tar bekymringen opp med helsesykepleieren, som ikke kan se noen åpenbar grunn til babyens ubehag.

Visste ikke om hun ville overleve

Den kommende uken får imidlertid Emma stadig flere symptomer. Hun sliter med forstoppelse og vil ammes hele tiden, men hun klarer ikke holde på maten og kaster opp alt med en gang. Nicoline er nå overbevist om at noe må være galt med datteren og ringer gråtende til helsesykepleieren for å få en ny kontroll.

Helsesykepleieren undersøker Emma og kan fortsatt ikke finne noe galt, men fordi hun har gått mye ned i vekt siden forrige kontroll blir det besluttet at hun skal legges inn på barneavdelingen ved deres lokale sykehus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer