Nyfødte Grayson James ble for drøy kost for Facebook

Fotomontasje: Shutterstock.com og innfelt Heather Walker; youtube.com. Vi gjør oppmerksom på at bildet over ikke samsvarer med det sensurerte bildet på Facebook.
Fotomontasje: Shutterstock.com og innfelt Heather Walker; youtube.com. Vi gjør oppmerksom på at bildet over ikke samsvarer med det sensurerte bildet på Facebook. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Facebook utestengte den unge moren og fjernet bilder av hennes sønn født med en alvorlig fødselsdefekt. Det ble starten på noe nytt.

Grayson James Walker levde bare åtte timer etter at han ble født. Han hadde anencephaly, en dødelig tilstand hvor man er født uten deler av hjernen og hodeskallen, ifølge nettstedet smag31.com.

Facebook sensurerte bildene

Tre måneder senere publiserer moren hans et bilde av ham på Facebook.

- Jeg ser alle bildene av facebookvenner sine babyer og lurer på hvordan Grayson ville se ut i dag hvis han levde. Det er en plass i mitt hjerte som mangler. Jeg vil ikke at Grayson å bli glemt. Jeg ønsker at hant liv skal bli husket, skrev hun og postet et bilde av ham uten uten babyluen på.

Hun mottok en storm av reaksjoner. Ikke lenge etter, slettet Facebook bildene på grunn av innholdet.  

– De tillater folk å legge nesten nakenbilder av seg selv, lar folk banne og tillater så mange andre ting, men jeg får ikke lov til å dele et bilde av Guds vakre skaperverk, sier hun til nettstedet.

Som en protest mot Facebooks handlinger, postet Walker og vennene hennes på ny bildene som Facebook hadde fjernet. Facebook reagerte med å utestenge Walker i 24 timer.  

LES OGSÅ: Facebook-fella du ikke vil gå i

Sensur for bilder av medfødte misdannelser?

Så kan man spørre seg hvorfor Facebook valgte å sensurere bildet. Har nettsamfunnet regler for at man ikke kan vise bilder av handicap eller medfødte misdannelser?

På Facebook sine infosider regler for nettsamfunnet, står det ikke noe om dette. Derimot innleder de reglene for nettsamfunnet med:

– Facebook gir personer over hele verden evnen til å publisere sine egne historier, se verden gjennom mange andres øyne, og holde kontakten og dele uansett hvor de befinner seg. Samtalen som finner sted på Facebook – og meningene som uttrykkes her – gjenspeiler mangfoldet blant alle som bruker Facebook.  

Gjenspeiler ikke lille Graysons historie mangfoldet? 

Her kan du se familiens video om nyfødte Graysons åtte timer. Er dette for sterkt?

Bedøm selv: 

Facebook beklaget etter to uker 

Kort tid etter slettingen av bildene og utestengingen, beklaget Facebook.

– De sendte meg et brev om unnskyldning et par uker etter at det skjedde, oppgir Walker til christianpost.com. Hun har ikke har hatt noen problemer med Facebook siden, og har på ny lagt ut bildene av sønnen.

Det er nå to år siden sønnen hennes døde. Til tross for den forferdelige tragedien å miste et barn, ønsket Walker å bruke historien om Grayson James for å hjelpe andre foreldre med anencephaly. Og all oppmerksomheten bildene fikk i media la også tilrette for at organisasjonen "Benefit for Grayson James" ble grunnlagt.


 

LES OGSÅ: Christoffer er som alle andre barn

Saken ble oppdatert 14.03.14 08.20
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer