Nytter ikke planlegge en fødsel!!!

Publisert
Sist oppdatert

En plan for fødselenDa jeg ventet mitt første barn hadde jeg lest og hørt mye om alle mulige forløsninger. Jeg hadde derfor en plan over hvordan min fødsel skulle bli. Jeg skulle føde stille og rolig med en jormor og far tilstede. Skulle ligge i varmt vann osv.osv.

Overtid og seteleie på barn nummer 1Det gikk ikke slik; to uker over termin ble det satt kur, lillepia lå i seteleie. Fra første ri til hun var født tok det 3 1/2 time. Masse kaos av leger og jordmødre som føk rundt meg. Jeg lå på benken og hadde null kontroll.  

En ny plan...Da min neste meldte sin ankomst hadde jeg derfor planen klar; Jeg skulle føde på den lokale fødestua med jordmor og far tilstede... Nei da, også denne gange var det seteleie. Ok! tenkte jeg, da blir det stille og rolig på nærmeste sykehus, 2 timers biltur unna. Fly i storm!Men å bo i Finnmark og ha termin i januar er ikke ensbetydende med godt vær. Siden min forrige fødsel gikk kjapt hadde jeg en avtale med jordmor om å kontakte dem ved første tegn til fødsel. Så kl 9 en morgenen kjente jeg første ri. Ringte straks jordmor, kom inn 20 min senere. Da hadde jeg 4 cm åpning og fly ble straks rekvirert. Hadde sterke rier og fikk ridempende sprøyte før jeg ble putte på flyet. Vi satt kurs mot nærmeste sykehus. Etter tre landingsforsøk i sterk storm måtte vi avbryte og fly til det neste sykehuset, det ligger 10 timers biltur unna.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.