Nyttige tips til deg som skal flytte med små barn

Publisert
Sist oppdatert

Enslig mor forteller om da hun og sønnen flyttet 250 mil. Les historien og få praktiske tips hvis du skal flytte med små barn - planlegging må til!

Skolen var ferdig for lengst, men drømmejobben hadde ennå ikke dukket opp. Etter 2 år ved Høgskolen i Akershus, var jeg virkelig motivert for å komme meg ut i jobb igjen. Internettsidene til Aetat sjekket jeg daglig, og noen søknader var sendt, men selve JOBBEN hvor var den? Så endelig dukket den opp, men den var i Kirkenes. Det er langt å flytte helt fra Svelvik til Kirkenes, men utfordringer har alltid tiltalt meg, så vi satte i gang. Usle 14 dager fikk vi på oss, så det ble virkelig jobbet og organisert. Pappesker ble samlet inn, og pakkingen startet. Jeg pakket ned i eskene, og sønnen min på 3 år pakket det ut av eskene igjen. Etter en veldig fin forklaring (syntes jeg selv), om at tingene ikke skulle ut av eskene, men bli der, begynte vi igjen. Jeg pakket ned i eskene, og sønnen min så på. Da jeg gikk for å hente ny eske, hadde han pakket ut igjen.

Det er mange ting som skal organiseres, og som må klaffe når man flytter med barn. Spesielt om du er enslig mor som jeg. Jonatan hadde akkurat begynt i barnehage i Svelvik, og trivdes godt. Hvordan ville det gå å få barnehageplass i Kirkenes? Søknadsfristen var jo over for lenge siden. Vi var utrolig heldige. Det var e plass ledig, og den var rett ved jobben min! Søknadsskjemaer ble sendt med e-post, og alt ble ordnet. Samme hva mine problemer og bekymringer dreide seg om, når det gjaldt praktiske ting, så ble det fikset. Det var en service og velvilje som jeg ikke har opplevd på Østlandet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.