Sommernavn på barn:

Økende navnetrend på sommerbarn

Har du et sommerbarn i vente? Flere og flere kaller barna opp etter måneden de er født i.

SOMMERNAVN PÅ BARN: Nå skal de små hete Mai, Juni, Juli og August! FOTO: NTB Scanpix
SOMMERNAVN PÅ BARN: Nå skal de små hete Mai, Juni, Juli og August! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mai, juni, juli og august er det høysesong på fødestuene, og TV2 skriver at det tas imot hele fem ganger så mange nyfødte barn per døgn om sommeren som om vinteren.

De ovennevnte månedene, i tillegg til April, er ifølge Jørgen Ouren, som er SSBs navneekspert, de månedene som det er mest naturlig å bruke som egennavn. Og ofte henger navnet naturlig nok sammen med hvilken måned barnet er født.

- Det er litt flere August som er født i august enn ellers på året. Det samme gjelder Juni, June og særlig April. Mens Julie og Julia har større spredning utover året, sier Ouren til KK.

Det er vel kanskje ikke så rart at man vil kalle opp barnet sitt etter når på året man fikk livets største gave, dersom det passer? Pssst, disse navnene er faktisk forbudte i Norge!

LES OGSÅ: Navnevalg: - Er det virkelig slik at somlekopper kan oppleve at staten navngir barnet for dem?

Inspirert av dyr og vekst i naturen

Ouren har flere gode alternativ til navn som passer godt til barn født på den lyseste tiden av året, og sier det alltid har vært vanlig å hente inspirasjon fra dyr og vekst i naturen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer