I mai, juni, juli og august er det høysesong på fødestuene, og TV2 skriver at det tas imot hele fem ganger så mange nyfødte barn per døgn om sommeren som om vinteren.
De ovennevnte månedene, i tillegg til April, er ifølge Jørgen Ouren, som er SSBs navneekspert, de månedene som det er mest naturlig å bruke som egennavn. Og ofte henger navnet naturlig nok sammen med hvilken måned barnet er født.
- Det er litt flere August som er født i august enn ellers på året. Det samme gjelder Juni, June og særlig April. Mens Julie og Julia har større spredning utover året, sier Ouren til KK.
Det er vel kanskje ikke så rart at man vil kalle opp barnet sitt etter når på året man fikk livets største gave, dersom det passer? Pssst, disse navnene er faktisk forbudte i Norge!
LES OGSÅ: Navnevalg: - Er det virkelig slik at somlekopper kan oppleve at staten navngir barnet for dem?

Inspirert av dyr og vekst i naturen
Ouren har flere gode alternativ til navn som passer godt til barn født på den lyseste tiden av året, og sier det alltid har vært vanlig å hente inspirasjon fra dyr og vekst i naturen.
Han trekker blant annet fram disse guttenavnene:
- Ravn
- Varg
- Ask
- Solan
- Storm
- Leon
Og disse jentenavnene:
- Vår
- Sol
- Lilly
- Jasmin
- Tiril
- Solveig
Videre forteller Ouren at de fleste navn følger en 120-årssyklus:
- Alt gammelt er fint, bare det blir gammelt nok, sier han.
LES OGSÅ: - Hæ?! Du kan ikke ha det navnet på en baby!

Annerledes navn er i vinden
Det siste året har det vært mye snakk om babynavn i kjendisverdenen, og særlig Kardashian-søstrene har ledet vei når det kommer til å gi barna mer uvanlige navn.
Stjerneduoen «Kimye», Kim Kardashian og Kanye West, har kalt sine tre barn for Saint, North og Chicago, og lillesøster Kylie Jenner kjørte på i samme stil da hun offentliggjorde at hennes nyfødte het Stormi.
Vi har tidligere skrevet om at forskere ikke tror norske foreldre vil kopiere Kardashian-kvinnene på dette området, men mange ønsker seg jo likevel navn som er litt sjeldnere enn Ida og Ola.
Ifølge Ouren er det større spredning i navn nå enn før, men sier det ikke er godt å vite hva folk henter inspirasjon fra, eller om man blir påvirket av kjendiser og sosiale medier.
- Folk blir påvirket av alt mulig, så det er ikke godt å si. Derimot har de mest brukte navnene i dag lavere oppslutning enn de mest brukte navnene før i tiden, forteller han.
Han tror også at det å offentliggjøre navnestatistikken bidrar til mer spredning i navnene.
- Mange ser nok på navnestatistikken og velger vekk de mest populære navnene, fordi de tenker at så mange allerede heter det, mens andre synes ikke dette gjør noe.
LES OGSÅ: Camilla valgte å ombestemme seg, og gi datteren et nytt navn

«Grunnfjellet av navn»
Likevel er det ikke slik at absolutt alle navn rullerer etter trender.
Vi har noe eksperten kaller for «grunnfjellet av navn», og det er altså nettopp navn som ikke hører til en bestemt generasjon og brukes over lang tid.
Solveig er et eksempel på et slikt navn, og er det 20. mest brukte kvinnenavnet i Norge. Det har holdt seg stabilt helt siden 1970-tallet, og eksperten har ingen tro på at det er på vei til å dø ut.
LES OGSÅ: Kjønnsnøystrale navn - ny navnetrend?