Hjemmeferie

- Om vi er hjemme eller i Hellas, har ingenting å si for toåringen

Helene Drage vil normalisere hjemmeferier uten planer.

HJEMMEFERIE: - Denne ferien har vi lagt listen veldig lavt, sier Helene Drage. Foto: Privat.
HJEMMEFERIE: - Denne ferien har vi lagt listen veldig lavt, sier Helene Drage. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Hipp Hurra for å normalisere ferie hjemme med full avslapping,» skrev Helene Drage, personlig trener og influenser, på Instagram nylig.

Fellesferien er godt i gang, og influenseren er åpen om at hun ikke har noen planer denne sommeren.

«For la oss være ærlige,» fortsetter hun, «toåringen min har det like fint hjemme på verandaen med plaskebasseng og noenlunde rutiner.»

- Minnene som skiller seg ut

Til KK forteller Drage at hun har fått utelukkende positive tilbakemeldinger etter innlegget.

Det er viktig å vise at en ferie hvor man «bare» er hjemme ikke er noen nedtur, spesielt med tanke på dagens økonomi, mener hun.

- Om vi er hjemme eller i Hellas, har ingenting å si for toåringen så lenge vi er sammen. Her har hun besteforeldre, tanter og onkel som vil være med henne, og som kan gi oss et avbrekk.

Drage sier hun ønsker at datteren skal vokse opp med at ferie er en tid hvor man tilbringer tid sammen og skaper minner, og at det ikke skal føles som hun går glipp av noe fordi hun ikke er på en dyr utenlandstur.

- Når jeg tenker tilbake på min egen barndom så er det minnene om teltturer i hagen, turer på stranda og de tingene vi gjorde sammen som familie som skiller seg ut.

- Ikke planlegg for mye

Så langt har ferien bestått av å stå opp tidlig og ta dagen som den kommer, forteller Drage.

- Jeg har trent på morgenen, og så har vi laget en skikkelig god frokost sammen etterpå. Vi har lekt masse, badet i plaskebassenget og vært på små dagsturer og ellers prøvd å opprettholde leggerutinen. Vi har ikke hatt store planer, og lagt vekk stresset om alt som «burde» gjøres.

TRENING: Drage trener i ferien, men har ellers lagt lite planer. Foto: Privat.
TRENING: Drage trener i ferien, men har ellers lagt lite planer. Foto: Privat. Vis mer

Dette er også Drages beste tips til andre småbarnsmødre: ikke planlegg for mye.

- Ta deg god tid og involver barna enten det er å lage middag eller skifte på sengene. Her har vi kjørt oss en tur til Oslo, spist is, laget plastelina og vært på en ny lekeplass i nærheten hver dag. Min erfaring er at barn ikke trenger at det skal være så stort, men de setter stor pris på at voksne gjør ting med dem.

Økte priser

Drage er ikke alene: Ifølge forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand, viser en undersøkelse utført av YouGov for Storebrand at mer enn halvparten må gjøre om på ferieplaner i år som følge av økte utgifter.

– De økte prisene og renteutgiftene treffer oss i større eller mindre grad, og bare 15 prosent sa at de ikke er påvirket av dette, uttalte hun til KK tidligere.

- En svak krone gjør at vi får mindre for pengene utenlands, noe som ikke gjør situasjonen bedre. Det er flere som kvier seg for å reise ut av Norge nå. Det er kanskje en mager trøst, men det er mange i samme båt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer