Ømme bryster

Publisert
Sist oppdatert

Brystene dine kan kjennes tunge og ømme med en stikkende følelse i brystvortene. Kanskje dette er et av de første tegnene på at du er gravid? Ømheten vil du nok kjenne i varierende grad, hele svangerskapet, men avtar i andre trimester.
Årsaken til dette er at hormoner forbereder brystene dine på amming. Melkekanalene vokser og strekker seg mens de fylles med melk.

Noen kvinner opplever intense smerter i brystvortene ved avkjøling, men årsaken til dette er ukjent.
Bruk en BH som gir god støtte. Hvis brystene er store. bør du også bruke en BH om natten. Unngå å bruke sterk såpe på brystvortene. Husk at denne ømheten er et tegn på at brystene vokser og utvikler seg normalt, slik at du kan amme barnet ditt, og for at de skal vokse blir man nødt til å kjenne litt ømhet og smerter.Skrevet av sykepleier Elisabeth Lofthus
Kilder:

  • "Det nye livet", Synne Holan (red), 2. opplag 2001, Fagbokforlaget
  • "Svangerskap, fødsel og barseltid", 6. utgave, 2. opplag 1999, Inger Eide, Haugen, Ad Notam GyldendalFølg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer