Ønsker å bryte tabuet rundt underlivsprolaps

- I begynnelsen hadde jeg ikke kontroll over noe.

FØDEAVDELINGEN: Kjersti ønsket seg en helt normal vaginal fødsel, men det skulle vise seg at ting ikke helt gikk som hun håpet på. Foto: Privat
FØDEAVDELINGEN: Kjersti ønsket seg en helt normal vaginal fødsel, men det skulle vise seg at ting ikke helt gikk som hun håpet på. Foto: Privat Vis mer
Publisert

På tirsdag starter en ny sesong av programmet Fødeavdelingen på FEM. I første episode får vi møte Kjersti og Bjørn-Magne som skal få sitt andre barn. Da de for fire år siden fikk sønnen Felix, endte fødselen i et hastekeisersnitt på grunn av en infeksjon.

Kjersti (33) forteller at hun derfor hadde et stort ønske om at det denne gangen ville bli en helt normal, vaginal fødsel. Dessverre skulle det vise seg at ting ikke helt gikk som hun hadde håpet på. På grunn av mye fostervann trekker fødselen ut i tid og når datteren Sunniva til slutt blir født er Kjersti fullstendig utmattet.

Noe som ikke kommer frem i programmet er at Kjersti har fått en omfattende fødselsskade. Etter fødselen må hun gjennomgå en tre timer lang operasjon for å sy sammen revner i underlivet.

Allerede under barseloppholdet oppdager hun at ting slett ikke er som før.

Da jeg skulle gå på do hadde jeg null følelse og alt var bare ubehagelig og vondt. Jeg hadde ingen kontakt med musklene i underlivet i det hele tatt. Det hele kom som et kjempesjokk på meg, da ingen hadde forberedt meg på at dette kunne skje!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer