Oppskrift på barnetøfler

Oppskrift på barnetøfler
Publisert
Sist oppdatert

Disse er kjempeenkele. Selv jeg med 10 tommeltotter klarer dette :-) Og så går det såpass fort at jeg faktisk blir ferdig med et håndarbeid.. he he Du trenger 3 nøste garn Rundpinne 60 cm ca str 4mm Disse passer til barn ca 4-5 år. Tekst og bilder av: "Titti"

Trinnvis beskrivelse av arbeidet

  1. Legg opp 38 masker (bruk 52 på voksne, 30 på mindre barn) Bruk dobbel tråd hele tiden.
  2.  Strikk kun rett masker frem og tilbake ca 9 ganger. 
  3. Strikk 13 masker + 12 masker, snu. Strikk 12 masker og så snu igjen.Slik får du 13 som er igjen på hver side, og 12 som du fortsetter å strikke på frem mot tuppen på tøffelen. Strikk ca 16 ganger frem og tilbake.
  1. Hekt på masker på alle omgangene du har strikket fremover (de 12). Så strikker du rundt hele veien. Snu og strikk hele tilbake. Hele tiden rette masker. Nå lager du sidene på tøffelen. Strikk rundt ca 6 ganger.  
  2. Strikk så 30 masker + 9 (da blir det igjen 30 på den andre siden)Maske nr 10 + 11 strikker du sammen. Snu, ta av første masken, strikk 8 til. Strikk den 10 og 11 sammen, snu igjen. Slik fortsetter du til du er kommet nesten til hælen. Når du er på rett siden av tøffelen strikker du maske nr 10 og 11 rett. Når du er på vrang siden strikker du nr 10 og 11 vrang.  
  3. Når du har igjen 6-7 omganger strikker du 10 + 11 sammen, for så å hekte den over på venstre pinne igjen og strikke de sammen med nr 12. Slik at det blir litt skrått inn mot hælen. Fell av siste maskene. (strikk 2 hekt de over på venstre pinne igjen, strikk to igjen hekt de over på v. pinne osv)
  4. Sy sammen åpningen bake på hæl med tråen du "startet" med og en grov nål. 
  5. Ta på evnt dusker. 

Tova tøffler Et lite tips fra en besøkende: "Når sokkane er ferdig strikka så kan du vaska dei på 60c i vaskemaskina så blir dei tova og kjempe varme å gå med. Eg har strikka disse sokkane før. Da er berre å prøva seg fram. Garnet eg brukte var Heilo. Lykka til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer