<strong><b>AMMEHJØRNE:</strong></b>Oslo Lufthavn vil tilrettelegge for småbarnsforeldre. Foto: OSL Lufthavn
AMMEHJØRNE:Oslo Lufthavn vil tilrettelegge for småbarnsforeldre. Foto: OSL Lufthavn Vis mer

Oslo Lufthavn åpner ammerom

...men trenger vi egentlig det?

Publisert
Sist oppdatert

I dag åpnet et nytt tilbud på Gardermoen.

- Vi vet at å reise med små barn kan vere hektisk og strevsomt, og vi vil gjøre det vi kan for å gjere opplevelsen på flyplassen så positiv som mulig for barn og foreldre, sier medieansvarlig for Oslo Lufthavn, Joachim Westher Andersen.

Det nye ammehjørnet er en del av Olsos Lufthavns satsning på barn og barnefamilier. I sommer lansert flyplassen Felix og Fiona-konseptet med merkede stellerom, synliggjøring av restauranter med barnemeny og familiesluse i sikkerhetskontrollen - og nå også et nytt ammerom.

<strong>HER ER DET ROLIG:</strong> Men du kan amme hvor du vil på flyplassen. Foto: Oslo Lufthavn
HER ER DET ROLIG: Men du kan amme hvor du vil på flyplassen. Foto: Oslo Lufthavn Vis mer

Du kan amme hvor som helst

- Betyr det at man bare kan amme her?

Westher Andersen presiserer at du selvfølgelig kan amme hvor du måte ønske på flyplassen, det er ingen steder det ikke er tillatt.

-  Tilbudet er til deg som ønsker å amme på et rolig og skjermet område dedikert til amming, tilrettelagt for ei stille stund for foreldre og barn før flyreisen.

-  Men er det egentlig behov for et ammerom? 

-  Ja, vi har fått tilbakemeldinger både uoppfordret, og når vi har bedt om tilbakemeldinger via sosiale medier. Dette var en god ide som lot seg gjennomføre og som vi er sikre på at passasjerene vil sette pris på, mener Westher Andersen.

LES OGSÅ: - Jeg hatet å amme!

<strong>FORNØYD:</strong> Maria Adolfsen var den første som tok i bruk ammerommet. Foto: OSL Lufthavn
FORNØYD: Maria Adolfsen var den første som tok i bruk ammerommet. Foto: OSL Lufthavn Vis mer

- Har lenge savnet ammerom

- Dette var akkurat det jeg lette etter, sier Maria Adolfsen. Hun og dattera Anna Sofie, ei blid og fornøyd jente på 8 månader, er de aller første som har benyttet seg av ammehjørnet.

- Jeg var egentleg tenkt til å vente med å amme til jeg kom på flyet, det er ikke greit å skulle gjøre det ute i fellesområdet på flyplassen, mener Maria.

Maria og Anna Sofia er de aller første som benyttet tilbudet. 

- Jeg har lenge tenkt at det burde vere eit slikt område for oss med småbarn her på flyplassen. VI kommer garantert til å oppsøke ammerommet igjen neste gang vi er på tur, sier Maria. 

Slik blir flyturen lekende lett

Vil ha tilbakemeldinger frå foreldre

Flyplassen ønsker tilbakemeldinger fra foreldre på Facebook, twitter, instagram og epost.

- For at vi skal klare å nå målet vårt om å være så barnevennlege vi kan, er vi avhengige av våre viktigste rådgivere og støttespillere – nemlig publikum. Det er barn og foreldre som selv vet hva er viktig for dem – så kom gjerne med innspill til oss, opprordrer Westher Andersen.

Ammeselfie: En ny Instagram-trend?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer