- Overhodet ikke en sikker prevensjon!

Produsent bruker bloggere til å markedsføre omstridt prevensjonsmetode.

FLERE BLOGGERE REKLAMERER FOR OMSTRIDT PREVENSJONSMETODE: Ifølge ekspertene Mammanett har snakket med, kan det bli en dyrekjøpt erfaring å høre på disse rådene. Foto: NTB Scanpix
FLERE BLOGGERE REKLAMERER FOR OMSTRIDT PREVENSJONSMETODE: Ifølge ekspertene Mammanett har snakket med, kan det bli en dyrekjøpt erfaring å høre på disse rådene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste ukene har Caroline Berg Eriksen og en rekke andre profilerte norske bloggere, reklamert for «den naturlige prevensjonen» Natural Cycles. 

I Sverige er dette produktet hyppig markedsført av blogger Isabella Löwengrip, også kjent som Blondinbella, som er inne på eiersiden i bedriften.

Produktet presenteres blant annet som 99,9 % sikkert og hevdes å være sikrere enn p-piller.

Gammelt produkt i ny innpakning

Natural Cycles består av en temperaturmåler og en app. Ved daglige målinger av kroppstemperaturen, får man gjennom appen tilbakemelding på «sikre» og «usikre» perioder.

Lignende produkter har vært til salgs i en årrekke. Forskjellen er at disse har blitt markedsført som en metode for å planlegge graviditeter – ikke for å unngå dem.

En blogger skriver om produktet «hvis du følger de røde og grønne dagene, så er den like sikker som p-piller. Det som er bra med den, er at du slipper å putte hormoner i kroppen din.»

LES OGSÅ: Gir fullamming nok beskyttelse mot uønsket graviditet?

Advarer unge jenter

Mammanett har snakket med overlege Sigurd Hortemo hos Legemiddelverket, som er svært skeptisk til dette produktet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer