P-Ringen

p-ring
p-ring Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

P-ring er et relativt nytt prevensjonsmiddel på markedet. Produktet heter NuvaRing®. Dette er en ring som skal sitte i skjeden og virker på samme måte som en P-pille. Ringen er laget av et elastisk plastmateriale som heter evatan. Lite risiko for allergi mot dette stoffet.NuvaRing inneholder de kunstige fremstilte hormonene gestagen og østrogen. Det frigjøres det kontinuerlig en lav dose hormoner fra ringen gjennom skjedeveggen og inn i blodbanen. Den inneholder de samme hormonene som P-piller. Men fordi hormonene blir sugd opp gjennom skjedeveggen og ikke skal svelges, er dosen lavere. Østrogeninnholdet er det halve av det som er i de fleste p-piller. NuvaRing hindrer eggløsning, så blødningene er like kortvarige som på p-piller. I norske undersøkelser har ca. 400 kvinner prøvd NuvaRing. De fleste er fornøyd med dette prevensjonsmiddelet. Slik bruker du dette prevensjonsmiddelet:Dette prevensjonsmiddelet setter du selv inn i skjeden én gang i måneden. Første gang du begynner å bruke den settes den inn 1-5 menstruasjonsdag. Du må benytte et annet prevensjonsmiddel i tillegg den første uken. Du setter inn NuvaRing ved å klemme den sammen og skyve den forsiktig inn i skjeden. Det er ikke avgjørende for effekten hvor i skjeden NuvaRing befinner seg. Du trenger altså ikke bekymre deg om hvorvidt du har satt ringen riktig inn. Du setter ringen inn i skjeden og lar den ligge inne i tre uker. Så tar du den ut og er uten ring i en uke. I løpet av denne tiden kommer normalt en blødning. Når ringen skal fjernes, er det bare å fiske den ut med fingrene. Etter en uke setter du inn en ny ring samme ukedag som ringen ble satt inn forrige gang. Faren for at den skal falle ut, er liten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer