Fødte med korona

- På grunn av korona fikk jeg aldri kjenne lukten av mine nyfødte barn

Først fikk hun påvist korona, deretter svangerskapsforgiftning. Utfordringene stod i kø da Miriam Vesterøy Kjølen skulle føde tvillinger.

FØDTE MED KORONA: Høygravid med tvillinger fikk Miriam påvist korona. - Å få beskjeden kom som et sjokk, sier hun. FOTO: Privat
FØDTE MED KORONA: Høygravid med tvillinger fikk Miriam påvist korona. - Å få beskjeden kom som et sjokk, sier hun. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Som følge av korona har jeg aldri kjent lukten av mine nyfødte barn, sier Miriam Vesterøy Kjølen (29) vemodig.

Den nybakte tobarnsmoren har ennå ikke fått tilbake luktesansen, etter at hun like før jul opplevde noe av det alle gravide frykter mest i disse pandemitider; hun testet positiv for korona. Miriams situasjon var riktignok litt tøffere enn mange andres, hun var nemlig høygravid med tvillinger.

De første symptomene kom på lillejulaften, bare tre dager før hun skulle inn til sykehuset for igangsettelse av fødselen. Miriam kjente seg ekstra sliten denne dagen.

Å være trøtt på slutten av et langt svangerskap, med to barn i magen, er i seg selv ikke unormalt. Men så var det denne irriterende kløen i halsen da, kunne hun være bittelitt forkjølet?

– Først tenkte jeg at jeg hadde fått en forkjølelse, da jeg ikke kunne skjønne hvordan jeg kunne ha blitt koronasmittet. Både jeg og mannen min Nicolai hadde vært veldig forsiktige gjennom hele svangerskapet og vi hadde ikke hatt noen nærkontakter, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer