Fødsel:

Pappa Roald steppet inn for jordmor under fødselen: - Det var noe av det mest fantastiske jeg har opplevd i mitt liv!

Er det en ny trend at stadig flere foreldre ønsker å selv ta imot barnet under fødselen?

TOK IMOT SIN EGEN DATTER: Ikke alle kjenner til at mor og far faktisk selv kan få mulighet til å ta imot barnet. Foto: Privat
TOK IMOT SIN EGEN DATTER: Ikke alle kjenner til at mor og far faktisk selv kan få mulighet til å ta imot barnet. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det å ta imot Mathilde var det mest fantastiske jeg har opplevd i mitt liv og det fikk meg til å føle at jeg tok mer del i selve fødselen. Jeg ville være den første som omfavnet datteren vår og tenkte at det ville være en opplevelse for livet som jeg ikke ville være foruten, forteller Roald Fugle-Kaarikstad (22).

Da han for 18 måneder siden ble pappa for første gang, fikk han æren av å opptre som «jordfar» de siste sekundene på fødestuen.

Idéen fikk han og ektefellen Benedichte (31) da hun leste om muligheten i en Facebook-gruppe.

– Der var det noen mødre med litt mer erfaring som skrev om muligheten for å ta imot sitt eget barn og at far kunne ta imot barnet. Vi bestemte oss for at vi ville gjøre det på denne måten og skrev det derfor inn i fødebrevet mitt. Jeg synes det er helt fantastisk at Roald tok imot Mathilde. Det første hun kjente etter å ha ligget i min mage i ni måneder var ikke en fremmed, men sin fars kjærlige og varme hender, sier hun.

Ikke redd for å se «der nede»

Roald forteller at han ikke følte seg særlig nervøs under fødselen før jordmor ba ham om å komme bort for å ta imot barnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer