Gravid og kreft:

Pia var høygravid - og fikk kreft

På den store magen oppdaget legen plutselig en stor føflekk – med kreft i. Da den og senere mange flere var fjernet, ville Pia bare glemme alt sammen og fortsette som før.

GRAVID OG KREFT: Etter denne første føflekken med kreftceller i, fikk Pia fjernet 25 andre som også var farlige. FOTO: Maria Tuxen Hedegaard
GRAVID OG KREFT: Etter denne første føflekken med kreftceller i, fikk Pia fjernet 25 andre som også var farlige. FOTO: Maria Tuxen Hedegaard Vis mer
Publisert

Hun var til vanlig svangerskapskontroll og brettet opp blusen så legen kunne måle magen hennes.

- Hva er det du har der?

Han tilkalte kolleger for å se på føflekken, og den hyggelige praten om fødsel og baby – Pias tredje - ble plutselig til en alvorlig samtale om kreftformer og timebestilling ved onkologisk avdeling ved nærmeste sykehus, i Vejle.

- Jeg hadde vært en helt vanlig gravid kvinne som taklet det kjempebra og kunne alt – og plutselig var jeg høygravid og hadde fått kreft, sier Pia Fosnæs (43), som hadde en krevende jobb som trendspotter i motebransjen, med månedlige reiser til Paris.

Når hun hadde fri, var hun fitnessinstruktør for seks-åtte grupper som hun trente hver uke.

LES OGSÅ: Christine følte seg ung og udødelig. Så fikk hun kreft

25 nye kreft-flekker

Etter denne første føflekken med kreftceller i, fikk Pia fjernet 25 andre som også var farlige. Det puttet hun raskt i glemmeboka. Hun fortsatte livet som før, uten å ta hensyn til at hun faktisk hadde vært alvorlig syk.

Seks år senere åpner hun døren til det hvite huset med utsikt mot sjøen. Familien har bare bodd her et år, men Pia føler seg hjemme. For første gang på mange år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer