Akutt syk:

– Plutselig ble Falk blå i ansiktet og forsvant i blikket

Hadde det samme skjedd igjen, ville foreldrene ringt 113 med en gang.

FALSK KRUPP: For noen uker siden opplevde Annette og Ole Martin Fostås Degvold alle foreldres mareritt, da ett år gamle Falk brått fikk store pusteproblemer. FOTO: Privat
FALSK KRUPP: For noen uker siden opplevde Annette og Ole Martin Fostås Degvold alle foreldres mareritt, da ett år gamle Falk brått fikk store pusteproblemer. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– På det verste fryktet vi at vi kom til å miste ham, forteller Ole Martin Fostås Degvold (35).

Sammen med ektefellen Annette (30) opplevde han for noen uker siden alle foreldres store skrekk, da minstemann i familien, ett år gamle Falk, brått fikk pusteproblemer.

Det hele startet da Falk ble hentet i barnehagen. De ansatte informerte om at han var litt pjusk, at han var sliten og at han hostet. Formen ble gradvis dårligere ut over kvelden og da Annette skulle gi sønnen en nattakos, fikk han plutselig en voldsom hoste.

– Han forsøkte å hive etter pusten, men det klarte han ikke. Det var som om han fysisk ikke kunne trekke inn pusten, forteller hun.

Paret hadde aldri opplevd lignende tidligere, men Annette hadde en mistanke om at det kunne dreie seg om falsk krupp. Da pusteproblemene bare ble verre tok Ole Martin med seg Falk ut på verandaen, mens Annette ringte legevakten.

– Vi hadde hørt at kjølig luft kan hjelpe og hosten ble mindre, men han strevde fortsatt med å puste og leppene hadde begynt å bli lilla. Ventetiden på å få svar fra legevakta var nesten uutholdelig og det var sekundet før vi ringte etter ambulanse, men omsider fikk vi svar. Jeg forsøkte å bevare roen for å forklare situasjonen på best mulig måte, noe som ikke var spesielt enkelt, og de sa vi kunne komme ned på legevakta med en gang, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer