Rusbruk tenåringer

Politiet melder om at ungdom helt ned i 15-årsalderen bruker kokain

Bør foreldre være bekymret?

KOKAINBRUK BLANT TENÅRINGER: Rusmidler som kokain blir i dag blant annet solgt via sosiale medier. FOTO: NTB Scanpix
KOKAINBRUK BLANT TENÅRINGER: Rusmidler som kokain blir i dag blant annet solgt via sosiale medier. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I forrige uke postet Ungdomsavsnittet ved Majorstuen politistasjon i Oslo et ganske oppsiktsvekkende innlegg på Facebook hvor de advarte mot en skremmende utvikling blant ungdommene i området;

«For noen helger siden sovnet en femten år gammel gutt av på fest. Han var beruset. Kompisene blåste kokain opp i nesen hans. De hadde sett en norsk tv-serie hvor det ble gjort, og synes det var kult og spennende».

Guttene var ifølge Dagbladet trolig inspirert av NRK-serien «Exit», hvor en av hovedpersonene blåser kokain opp i nesa på en person mens han ligger i koma på sykehuset.

Avsnittsleder Johan Benitez understreker ovenfor Dagbladet at Facebook-innlegget ikke var ment som kritikk mot NRK, men at de ønsker å belyse at rusbruken blant unge har økt og at holdningen til rus har blitt mer liberal.

Forholdsvis lite utbredt

Sturla K. Naas Johansen er seksjonsleder hos Rustelefonen. Han forteller at illegale rusmidler ofte blir solgt via sosiale medier og da spesielt Snapchat.

Dette betyr at tenåringer i dag strengt tatt ikke behøver å ha direkte befatning med kriminelle miljøer for å få tak i disse ulovlige stoffene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer