Politiet og ordføreren er enige: - Alle foreldre kan føle seg trygge på sikkerheten rundt årets 17. mai-tog

Ordfører Marianne Borgen i Oslo sier hun har forståelse for at foreldre føler seg usikre etter den senere tids terroraksjoner.

OPPFORDRER TIL DELTAGELSE I BARNETOGET: Marianne Borgen, ordfører i Oslo, håper på ekstra stor deltagelse i årets barnetog: Foto: Oslo kommune/Sturlason
OPPFORDRER TIL DELTAGELSE I BARNETOGET: Marianne Borgen, ordfører i Oslo, håper på ekstra stor deltagelse i årets barnetog: Foto: Oslo kommune/Sturlason Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg skjønner at dette er noe foreldre snakker om og tenker på, men alle kan føle seg trygge på at sikkerheten rundt årets 17. maitog er så godt ivaretatt som overhodet mulig - både når det gjelder synlige og mer usynlige tiltak, sier Oslos ordfører Marianne Borgen.

Etter at terrorister flere steder i Europa har angrepet store folkemasser med lastebil, har hun forståelse for at dette er et tema som opptar foreldre i forbindelse med nasjonaldagen.

Hvorvidt frykten for terror vil ha en påvirkning for deltagelsen i årets barnetog, har hun imidlertid ikke helt oversikt over ennå.

– Men normalt sett deltar det over 30 000 barn i barnetoget her i Oslo og vi har ingen grunn til å tro at det blir færre i år, sier hun.

Borgen oppfordrer at så mange som mulig deltar i årets barnetog og peker på hva denne datoen står for og hvilken betydning den har for oss nordmenn.

– Barnetoget i Oslo er kanskje verdens største barnefest og måten vi feirer nasjonaldagen på er en av de vakreste måtene vi kan feire demokrati og frihet på. Vi satser derfor på at årets feiring blir fantastisk flott, med en stor folke- og barnefest og mange hyggelige arrangementer på skolene - akkurat som tidligere år, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer