Premature barn - vil du lese mer?

Jonathan født 3 måneder for tidlig. Her er han 2 timer gammel.
Jonathan født 3 måneder for tidlig. Her er han 2 timer gammel. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Marcus ble født 11 uker for tidlig
Han ble født ved keisersnitt da det viste seg at han fikk for lite næring i mamma sin mage. Mammaen hans, Maud, forteller om fødselen og tiden etter. Hun forteller også om hvor tøft psykisk det er å få et prematurt barn.
Mauds historie

Jonathan ble født 3 måneder for tidlig
Les om mirakelgutten. Hans mamma forteller historien. Les om sjokket, den tøffe barseltiden og om isolasjonen etter hjemkomst. Ærlig bilde av hvordan hun som nybakt mor opplever å få et prematurt barn.
Mammas historie

Michelle født 5 uker for tidlig
Svangerskapsforgiftning og for tidlig fødsel. -"Jeg fikk full narkose og i ettertid er jeg faktisk glad for det. Til tross for at jeg ikke fikk sett den vesle jenta mi som veide bare 1645g ved fødselen før kvelden etter," forteller Linda. 5 tøffe uker på sykehus tilbragte familien før de kunne reise hjem.
Linda sin historie

Amming av for tidlig fødte og syke barn
Amming til premature krever litt ekstra tålmodighet og arbeid den første tiden. Lær deg teknikker.
Amming prematur

Forumet "Født for tidlig"
I MN diskusjonsforum finner du et eget forum for foreldre til barn født for tidlig. Del erfaringer, gleder og sorger!
Foreldre til prematur

Boktips:

Lettvektere. Om for tidlig fødte barn


Forfattere: Ulvund, Stein Erik / Smith, Lars / Lindemann, Rolf / Ulvund, Annie / Baalsrud, Ellen Sofie (med)
Innbundet Universitetsforlaget
Pris: 263,-

Dette er en bok som i første rekke henvender seg til fagpersonell, men som også foreldre til premature kan ha god nytte av. Selv om språket er noe tungt og basert på kjennskap til en del medisinske uttykk, kan foreldre allikevel lese denne boken. Bakerst i boken finner man en ordliste over de mest brukte medisinske uttrykk. Foreldre som har bodd på sykehus med sine premature barn i flere måneder vil også på sett og vis ha kjennskap til de fleste faguttrykkene. Boken har kapitler om hva prematuritet er, pleie av premature barn, utvikling og prognose, stimulering og tiltak og ikke minst et kapittel om foreldreperspektivet. Dette kapittelet er skrevet av en mor som selv har født et prematurt barn. Hennes innlevelse og tilnærmning til emnet imponerer meg! Endelig en bok som tar foreldre til premature sine erfaringer på alvor. Les om krisen, bearbeiding og den tøffe tiden også etter hjemkomsten. "Du blir ranet den ene dagen, og neste dag får du beskjed om å ha vunnet en million i lotto. Omverdenen sier nå er du vel glad - alt gikk jo bra med barnet! Jo, du er glad, du sitter igjen med en stor nettogevinst, men det forhindrer ikke at blåmerkene er der enda en stund." skriver Ellen Sofie Aaslund.

Her kan du bestille boken.

Omtale: Elisabeth L. Lofthus, Mammanett

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer