Juleball:

- Presset er blitt helt ekstremt

Foreldre fortviler over presset ungdomsskoleelevene utsettes for, spesielt i forbindelse med juleballet, der kjolene det er «innafor» å ha koster minimum 3500 kroner.

JULEBALL: Marianne Hagen Nordli (til venstre) og Eva Ilseng synes at presset ungdomsskoleelevene opplever før juleballet, er ekstremt. FOTO: Ida Bergersen
JULEBALL: Marianne Hagen Nordli (til venstre) og Eva Ilseng synes at presset ungdomsskoleelevene opplever før juleballet, er ekstremt. FOTO: Ida Bergersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nærmer seg jul, og det er høysesong for det tradisjonelle juleballet på ungdomsskoler i hele landet. Men det som skal være en hyggelig kveld for alle elevene, kan fort bli tøft for svært mange elever.

Eva Ilseng har en datter, og Marianne Hagen Nordli har en sønn som går i 10. klasse på hver sin ungdomsskole i Hedmark.

– Tidligere har det vært kåringer, slik som årets konge, dronning, vinner av dansekonkurransen og så videre, men slik blir det ikke i år. Det er tiltak skolen har satt i gang, fordi presset har vært så ekstremt, sier Eva.

Man skulle kanskje tro at elevene kunne møte opp i det pentøyet de selv foretrekker, men slik er det altså ikke.

– 8. og 9. klassejentene skal ha korte kjoler, mens jentene i 10. klasse skal ha lange kjoler. Det var ei i åttendeklasse i fjor som kom med lang kjole, og hun ble uglesett, for det var forbeholdt tiendeklassinger, forteller Marianne.

Skolen prøvde å ta tak i dette i ettertid, og i forkant av årets juleball har de sendt ut et skriv om at alle skal få gå i den kjolen de selv ønsker, i tillegg til at de arrangerer byttedag, slik at man kan bytte kjole og dress med hverandre. Eva og Marianne tror allikevel ikke at det hjelper stort, det er jo elevene selv som finner på disse reglene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.