Gaming blant barn:

- Prioriter skjermtid sammen med barna framfor å følge på kamper og treninger

Bekymret over at barna bruker mye tid på gaming? Sett deg inn i hva de driver med, er oppfordringen fra ekspertene.

GAMING BLANT BARN: For å kunne regulere barnas dataspilling, er det viktig at foreldrene viser interesse, mener psykolog. Foto: NTB Scanpix
GAMING BLANT BARN: For å kunne regulere barnas dataspilling, er det viktig at foreldrene viser interesse, mener psykolog. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Å spille dataspill, eller å game, har etter hvert blitt en helt normal del av hverdagen til mange norske barn, unge – og foreldre.

Ifølge Medietilsynets Barn og medier-undersøkelse i 2016 spiller hele 96 prosent av gutter og 76 prosent av jenter i alderen 9-16 år dataspill. Mer enn halvparten av foreldrene til barna i undersøkelsen spiller også selv, men barna oppgir allikevel at de mener foreldre viser for liten interesse for dataspillingen deres.

Dette er ifølge psykolog John Eric Llera ved BUP Haugesund og Haugaland A-Senter noe foreldre bør ta til etterretning.

– Er foreldre i «tidsklemma» er mitt råd å prioritere tid foran skjermen sammen med barna framfor å følge de på kamper, treninger og lignende. Barn og ungdom trenger oss voksne for å utforme regler og normer også i den virtuelle verden. Kanskje ekstra mye her, sier han.

– Fra den dagen et barn begynner å bruke spill- og nettverksplattformer trenger de hjelp av oss voksne til å regulere bruken. Du som voksen er pliktig til å ta ansvar.

LES OGSÅ: Tenåringers mobilbruk: - Mange foreldre er helt fortvilet

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer