Autisme barn:

Prøver å kurere barnas autisme med blekemiddel og terpentin: - Et uttrykk for desperasjon

Ifølge ekspertene finnes det per i dag ingen kur for autisme, men på nettet florerer det av livsfarlige behandlingsmetoder.

AUTISME BARN: Per i dag finnes det ingen kur for autisme, men noen foreldre velger å teste kontroversielle behandlingsmetoder. FOTO: NTB Scanpix
AUTISME BARN: Per i dag finnes det ingen kur for autisme, men noen foreldre velger å teste kontroversielle behandlingsmetoder. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Å få et barn med autisme påvirker alt i en familie og for mange foreldre innebærer det en kamp for at barnet skal få den hjelpen det trenger. I en slik situasjon er det forståelig at foreldre tyr til google eller ulike forum for å finne behandlingsmuligheter eller treningsprogrammer som kan hjelpe barnet.

Men ifølge flere engelske og amerikanske nettaviser går enkelte foreldre så langt i sin søken etter en behandling at det til slutt blir farlig.

Mirror forteller om desperate foreldre som har gitt barna sine blekemiddel og terpentin i den tro at det skal kurere autisme.

Ulike livsfarlige kurer blir blant annet promotert i hemmelige Facebookgrupper. I USA ble en mor ifølge Washington Post arrestert for å ha gitt datteren en drikk blandet med saltsyre og en vannrensende løsning som inneholder klor.

Kvinnen hadde lest om miksturen i en Facebookgruppe, hvor den ble kalt «miracle mineral solution».

Ikke tillatt som næringsmiddel i Norge

Dette er en blanding som ifølge Matportalen.no også blir solgt som kosttilskudd over internett, ofte under navn som Multi Mikrobiell Sanering eller MMS-dråper. I Norge er det ifølge Mattilsynet ikke tillatt å selge MMS som et næringsmiddel, men det selges som et vannrensemiddel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.