Pseudotvillinger kan få et svært tett bånd

Søsken med mindre enn to års alderforskjell har mye til felles: -Men de kan også konkurrere ekstra mye med hverandre, sier pedagog.

PSEUDOTVILLINGER: Søsken som er født med mindre enn 18 måneders mellomrom, kan få et helt spesielt bånd. Foto: NTB Scanpix
PSEUDOTVILLINGER: Søsken som er født med mindre enn 18 måneders mellomrom, kan få et helt spesielt bånd. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

– Helt fra de har vært veldig små har de hatt sin egen måte å kommunisere seg imellom på og de har hatt mye trygghet i hverandre, forteller Malin Solberg Lindbergsengen (31).

Hun er mamma til Zacharias (8) og Nathaniel (7) som er født med bare 11 måneders mellomrom, og som derfor er det man kaller «pseudotvillinger».

Hun forteller at det første halvåret etter at yngstemann ble født var utfordrende i forhold til søvn- og matrutiner. I tillegg hadde hun guttenes storebror Alexander (12) som var fem år den gangen.

– Den perioden var preget av veldig lite søvn, frem til vi fikk samkjørt de litt. Det gikk bedre når de kunne få mat og sove samtidig. Det første året gikk også mye av tiden til bleieskift, det blir jo dobbelt opp som med tvillinger. Og alt tar mye lengre tid når man skal ut med to enn med bare en, sier hun.

Tøft å ikke få starte på skolen sammen

Guttene går nå i første og andre klasse på skolen og tilbringer mye tid sammen. Men Malin forteller at det var spesielt tøft for brødrene da Zacharias skulle begynne på skolen, mens Nathaniel fortsatt skulle være igjen i barnehagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer