Guillain Barré syndrom

Rammet av sjelden sykdom: Plutselig mistet Isak (2) evnen til å gå og holde gjenstander i hendene

– Han bare sank sammen i kroppen og tippet over ende. Det var helt forferdelig å se på!

GUILLAIN BARRE SYNDROM: Marlyns sønn var to år gammel da hun oppdaget at noe ikke var helt som det stemte. Det viste seg at sønnen hadde en sjelden sykdom. FOTO: Gøran Nilsen
GUILLAIN BARRE SYNDROM: Marlyns sønn var to år gammel da hun oppdaget at noe ikke var helt som det stemte. Det viste seg at sønnen hadde en sjelden sykdom. FOTO: Gøran Nilsen Vis mer
Publisert

– Det er utrolig viktig å stole på seg selv i foreldrerollen. Det er du som ser barnet ditt hver eneste dag, og som vet hvordan barnet pleier å være. Dersom du ser en endring du er usikker på, er det bedre å få sjekket det én gang for mye enn én gang for lite, sier Marlyn Olavson (27).

For et halvt år siden merket hun og samboer Kim Alexander Jensen (26) at sønnen deres Isak (2,5) plutselig virket så klossete.

– Det hele begynte med at han ikke lengre klarte å gå i trappa, at han snublet mye og at han stadig vekk mistet balansen. Noe vi opplevde som veldig rart da Isak alltid har vært høyt og lavt. Før dette var han flink til å gå og han elsket å klatre, forteller moren.

Foreldrene registrerte at han også endret oppførsel. Fra å være en glad og aktiv gutt, ble Isak stadig mer passiv og nektet å delta i lek. Han gråt også veldig mye – spesielt om natten.

– Han ville liksom ikke prate med noen og la seg bare ned på gulvet og gråt. Han våknet flere ganger om natten og bare skrek. Vi trodde det kanskje kunne skyldes trassalderen, forteller Marlyn.

Sank bare sammen i kroppen

Men det at sønnen viser stadig større problemer med å holde seg oppreist, får foreldrene allikevel til å oppsøke lege. Her får de beskjed om at det mest sannsynlig dreier seg om en hoftebetennelse, en diagnose de ikke helt klarer å avfinne seg med. Da sønnen etter et par dager bare blir verre, får de time hos en barnelege på nærmeste sykehus i Hammerfest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.