Ensom etter fødsel:

Randi var ikke forberedt på hvor ensom hun ble etter fødsel

– Man ser liksom ikke for seg at nybakte mødre skal føle seg ensomme.

ENSOM I PERMISJONEN: – Det ble mange lange dager hvor det bare var meg og datteren min, forteller Randi. FOTO: Privat
ENSOM I PERMISJONEN: – Det ble mange lange dager hvor det bare var meg og datteren min, forteller Randi. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Foreldrepermisjonen oppleves ulikt fra forelder til forelder. Mens enkelte elsker det, kan andre synes det er kjedelig, de savner voksenkontakt og ønsker seg tilbake til jobb.

Randi Søbstad Nilssen (30) er mamma til lille Nikoline (13 mnd). De siste månedene av foreldrepermisjonen gledet hun seg voldsomt til å komme tilbake til jobben sin som sykepleier ved akutt- og intensivavdelingen på Helgelandssykehuset i Mosjøen. Årsak? Hun følte seg ensom.

– Når jeg hører ordet ensomhet tenker jeg på eldre mennesker, og det tror jeg mange andre også gjør. Man ser liksom ikke for seg at unge folk og nybakte mødre skal føle seg ensomme. Det kommer nok av at det er et vanskelig tema å snakke om, sier hun.

Randi forteller at følelsen av ensomhet kom snikende. Fødselen var tøff og endte i et ikke-planlagt keisersnitt, i etterkant slet hun også med smerter i magen på grunn av livmorbetennelse.

De første ukene var det derfor godt og nødvendig med litt ekstra støtte, så hun bodde hjemme hos foreldrene sine. Men noen måneder senere, da hun kom til hektene igjen, begynte hun å føle på ensomhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer