Reagerer kraftig på utspill om aldersgrense på ribbe og smågodt

- Jeg tror ikke norske foreldre stapper sjokoladenisser ned i munnen på barna sine, sier tobarnsmor og blogger. Ernæringsfysiologen mener mengden er det største problemet.

UNDERVURDERER NORSKE FORELDRE: Janne Aalborg Reitevold mener Elander har misforstått hvordan norske foreldre feirer advent med barna sine. Foto: Fredrik Myhre
UNDERVURDERER NORSKE FORELDRE: Janne Aalborg Reitevold mener Elander har misforstått hvordan norske foreldre feirer advent med barna sine. Foto: Fredrik Myhre Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Debatten går rundt barns inntak av usunn mat i førjulstiden. Blir det for mye pepperkaker, sjokolade og marsipan lenge før julen egentlig har startet?

En av dem som uttaler seg kritisk om norske foreldres forhold til julekos, er blogger og personlig trener Cornelis Elander.

I et intervju med Tv2.no sier han at foreldre bør ta et større ansvar for hva barna deres spiser i tiden frem mot jul.

– Mange reagerer på at juledekorasjonene kommer opp i oktober. Jeg synes det er mye verre at julekosen starter i november. Jeg mener vi forgifter barna våre med sukker. Den usunne maten er det som truer helsen vår mest, sier han.

Til Tv2 Nyhetskanalen sier han at han også mener det bør innføres aldersgrense på smågodt.

LES OGSÅ: 10 ting du bør vite om sukker

Undervurderer norske foreldre

En av dem som reagerer på Elanders uttalelser er tobarnsmamma Janne Aalborg Reitevold.

På bloggen sin skriver hun at han rett og slett har misforstått hvordan norske foreldre feirer advent sammen med barna sine.

– Jeg tror ikke norske foreldre sitter og stapper sjokoladenisser ned i munnen på barna sine, selv om de selges i butikken fra midten av september.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer