Ekstrem hukommelse

Rebecca (27) husker hvordan det var å være baby

Og hun kan også ordrett gjenfortelle alle de syv Harry Potter-bøkene.

HUSKER ALT: Den sjeldne tilstanden gjør at Rebecca Sharrock har en ekstraordinær hukommelse når det gjelder sitt eget liv. Foto: Privat
HUSKER ALT: Den sjeldne tilstanden gjør at Rebecca Sharrock har en ekstraordinær hukommelse når det gjelder sitt eget liv. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor god hukommelse har du når det gjelder ditt eget liv? Mens de fleste av oss kanskje har små blaff av minner fra da vi var rundt tre- fire år gamle, hevder australske Rebecca Sharrock (27) at hun husker tilbake til da hun bare var tolv dager gammel!

Rebecca har nemlig en sjelden tilstand som heter hyperthymesia (HSAM), som gjør at hun husker omtrent alt hun har opplevd i livet sitt. Ifølge Daily Mail finnes det bare 80 kjente tilfeller av dette i verden.

Rebecca forteller til KK.no at hun bare var noen måneder gammel da hun først oppdaget at folk rundt henne kunne kommunisere med hverandre, selv om hun ikke kunne forstå ett ord av det som ble sagt.

– Helt fra jeg var født trente jeg på å lage vokallyder, men det tok lang tid før jeg effektivt kunne kommunisere behovene mine og dette frustrerte meg mye. Den største utfordringen i den alderen, var å ha den kognitive evnen til å gruppere vokallydene sammen for å skape ord, sier hun.

Trodde det skyldtes OCD

Hennes aller første minne er imidlertid at hun bare tolv dager gammel ble plassert i førersetet på bilen, fordi foreldrene ville ta et bilde av henne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer