Reise med baby til syden

Planlegger du sydentur med babyen? Her er gode råd og tips på veien!

EN DRØM FOR MANGE: God planlegging er essensielt om man skal reise med babyen til sydligere strøk. Foto: NTB Scanpix
EN DRØM FOR MANGE: God planlegging er essensielt om man skal reise med babyen til sydligere strøk. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Når du reiser til varmere strøk med en liten baby er det mye man må ta hensyn til. Sikkerhet, beskyttelse mot sol, dehydrering, hygiene, mat, bleier, ja, det meste, sier Charlotte Edøy fra Reismedbarn.no.

- Ikke stress!

En viktig oppfordring hun har til foreldre som skal ta med babyer på sydentur, er at de tar seg god tid på flyplassen.

– Foreldre som reiser med barn kan ofte bli stresset, og da blir også barna «vanskeligere». Så ta dere god tid på flyplassen, både for å være sikker på å få seter sammen og å få litt ro før man går ombord, sier hun. 

Her er tipsene som får flyturen med baby til å gå lekende lett

Reiser man to voksne sammen, mener Charlotte det kan være smart å fordele rollene. – Det kan være lurt at den ene har alt til barnet i sin håndbagasje, mens den andre organiserer reisedokumenter og «voksenting». Med klare roller før og under reisen, reduserer man faren for at noe blir glemt, sier hun.

- Følg babyens tempo!

Familien Sollin har god erfaring med å ta med baby til sydligere strøk. Minstemann Daniel (1,5) var bare seks måneder gammel da familien dro på sin første tur til Hellas. Etter det har det blitt flere besøk i Italia og cruise i Karibien. – Alle turene hadde sine utfordringer, sier mamma Svetlana.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer