Reise til syden når man er gravid

Foto: Shutterstock ©
Foto: Shutterstock © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er helt i orden å dra på sydentur selv om man er gravid, men du bør ikke dra på noen langreise over Atlanteren uten helst holde deg i Europa og ikke dra til et eksotisk land. Om du reiser til syden bør du også teste deg for toxoplasmose 3 uker etter hjemkomst. Ditt immunforsvar er litt svekket under graviditeten og man bør derfor ta noen ekstra hensyn. 

Fly og forsikringer

Flyselskapene lar deg som regel fly inntil uke 36, men dette varierer noe. Sjekk opp med flyselskapet. Reiseforsikring tror jeg ikke man trenger noe ekstra utover en vanlig reiseforsikring men det kan du spørre et forsikringsselskap om eller reiseoperatøren. Du kan også ringe ditt trygdekontor og be å få blankett E111 utfylt. Det er en attest for rett til naturalydelser ved sykdom, svangerskap el fødsel (legebehandling,sykehusopphold etc) under opphold i et EU-land eller EØS-land 

Svømme

Du kan godt bade i saltvannet som jo ikke bør være forurenset, men lange svømmeturer skal du unngå då vanlige svømmebevegelser ikke er bra for bekkenløsning.

Sole seg

Du må sole deg med høy solfaktor og helst ikke være lenge i solen (man får farge i skyggen også!) da man under graviditeten lett får brune og ikke særlig pene pigmentflekker.pDrikkeVannet du drikker må være rent; altså kokt eller fra uåpnet flaske. Du må sørge for å drikke nok slik at du ikke blir uttørket i varmen. Ha alltid en flaske vann med deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.