Rettigheter for studentforeldre

Rettigheter for studentforeldre
Rettigheter for studentforeldre Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NAV og lånekassen tilbyr økonomiske støtteordninger for studentforeldre. Her kan du også lese om skolens plikt til tilrettelegging, studentbarnehager, bolig og bostøtte.

Lånekassen:

Videregående skole: Man har krav på fødselsstipend fra Lånekassen dersom man har oppfylt vilkårene for å motta lån og stipend de siste 6 mnd. Beløpet tilsvarer det du maksimalt ville mottatt i lån og stipend, men forskjellen er at i permisjonen blir hele beløpet omgjort til stipend. Dersom ektefelle eller samboer tjener mindre enn 23.370 kr brutto per måned, kan du få 8.030 kr i stipend per måned. Om ektefelle/samboer har en brutto inntekt på over 25 637, reduseres stipendet til 6.730 kr per måned. Bor man borte under videregående utdanning, kan man også få et bostipend  på maksimalt 3.450 kr per måned. Dette stipendet er ikke behovsprøvd. Dersom man bor hjemme hos mor eller far, og blir gravid har man likevel rett til fødselsstipend, men stipendet blir behovsprøvd etter foreldrenes inntekt. Når man begynner på skolen igjen etter permisjonen, har man rett til forsørgerstipend så lenge man bor sammen med barnet og forsørger det. Forsørgerstipendet utgjør maksimalt 1290 kr. per måned for det første barnet, og 830 kr for hver av de påfølgende barn. Også her spiller samboers inntekt inn: tjener han mer enn 21.290 kr brutto i måneden, reduseres stipendet med hele 60 prosent. Om samboer også er i utdanning, gjelder ikke dette. Dersom elever har stort fravær plikter Lånekassen å melde fra til Lånekassen. Stipendet kan da bli trukket tilbake. Dersom man er mye borte grunnet sykdom må Lånekassen likevel få beskjed, da dette kan gjøres om til sykestipend.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer