Therese Johaug

Røper navnet på babyen

Langrennstjernen brukte fire måneder på å lande navnet til datteren. - Enige og veldig fornøyd, sier hun.

THERESE JOHAUG: Langrennsløperen ble mamma for første gang denne våren. Foto: Hanna Johre / NTB
THERESE JOHAUG: Langrennsløperen ble mamma for første gang denne våren. Foto: Hanna Johre / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Takk til alle som flagget litt ekstra for oss i dag, skrev Therese Johaug (35) på instagram 17. mai i år.

For det var på selveste nasjonaldagen at hun ble mor til en liten jente. Men det var ikke før i september at langrennsstjernen avslørte hva den lille tulla skulle hete.

Til NRK forklarer hun at de brukte nesten fire måneder på å lande navnet, men at de nå er enige og veldig fornøyd med at jenta skal hete: Kristin Hoff Johaug.

Kjernen i debatten lå i hvem som skulle få fornavnet og hvem som skulle få etternavnet, forklarer Johaug til statskanalen.

- Da fikk far (Nils Jakob Hoff) viljen sin på fornavn og mor på etternavn. Så da ble det Johaug til slutt, sier hun, og utdyper:

– Vi likte Kristin veldig godt og det er jo et norsk navn som hun måtte få når hun var født på selveste 17. mai. Så var jo Kristin navnet på OL-maskoten under OL på Lillehammer som far brukte veldig i argumentasjonen for navnet.

- En god nummer to

Johaug har siden fødsel vernet om den nye tilværelsen som mor, men delte i mai en bildeserie av den lille familien på tur med barnevogn, termos og hund.

«Flokken på første tur i marka», skrev hun på instagram den gangen.

Til NRK beskriver Johaug overgangen som toppidrettsutøver til småbarnsmorer «ganske stor».

- Å bli mor var jo det største ønsket mitt og større enn noen gullmedalje jeg har tatt. Samtidig er det slitsomt når du er vant til å prioritere deg selv så til de grader og har vært litt egoistisk. Så har man i hvert fall blitt en god nummer to nå.

Møttes på et fly

I 2014 ble det kjent at langrennsstjernen Therese Johaug hadde funnet kjærligheten med den tidligere roeren Nils Jakob Hoff (38).

Det første møtet med forloveden fant sted på et fly, etter at 38-åringen hadde deltatt i rokonkurranse og Johaug hadde vært på samling med langrennskollegene, fortalte Hoff i 2016 til P3morgen.

31. desember i 2021 tok samboerparet forholdet videre. Da gikk Hoff ned på kne, og fikk ja fra skiløperen.

«2021 gjemte det beste til slutt», skrev Johaug på Instagram.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer