Christine Dancke:

Røper utfordringer i svangerskapet

Christine Dancke forteller om risikosvangerskap, koronasykdom og svangerskapsforgiftning.

GRAVIDITET: På Instagram åpner Dancke seg opp om utfordringer hun for tiden står i. FOTO: Truls Qvale
GRAVIDITET: På Instagram åpner Dancke seg opp om utfordringer hun for tiden står i. FOTO: Truls Qvale Vis mer
Publisert

I november kunne Christine Dancke (37) fortelle at hun venter barn med samboeren Simon Bergseth (28). Dette blir radioprofilens første barn, og nyheten ble delt på Instagram.

Til et bilde av Dancke, skrev hun følgende:

«Dette har egentlig ingen noe med, samtidig er det ekkelt å lyve, gjemme seg og føle på andres blikk (selv om det kanskje bare er noe jeg innbiller meg, men det kan jo være tøft nok i seg selv). Jeg velger derfor å si det som det er: Hei på deg til lille meg inni magen min».

Videre kunne Dancke fortelle at graviditeten «kom ekstremt ut av det blå», 37-åringen har ikke tatt det for gitt at hun kan bli mor, da hun er født med bare én nyre og «halvparten av alle de indre kvinneorganene», som hun selv forklarte på Instagram.

I tillegg til et allerede vanskelig utgangspunkt for et svangerskap, har flere problemer meldt seg, skriver Se og Hør.

Koronasmittet

Instagram søndag åpner Dancke seg opp om utfordringer hun for tiden står i. Der kan hun blant annet avsløre at hun er blitt koronasmittet - til tross for at hun har forsøkt å isolere seg selv så mye som mulig, i håp om å slippe unna.

«Føler meg som Weng, har vært verdens mest nøye i 2 år og mer eller mindre isolert meg fullstendig de siste ukene for å slippe sykdom oppi risikosvangerskap, men hei sann - det hjalp visst ikke», åpner hun innlegget med.

Dancke skriver videre at hun fra før hadde det hun kaller «et relativt medium utgangspunkt», før covid banket på døra.

«For å gå opp 30 prosent av kroppsvekten din på ca. 3 mnd (med medfølgende betennelser i beina), aldri ha plass til så mye som en drue i magen eller nok plass til å puste dypt, blø neseblod overalt og å våkne 5-6 ganger hver natt. Det var jo et relativt medium utgangspunkt».

Men det stopper ikke med der.

Avslører svangerskapsforgiftning

Dancke forteller ærlig at hun oppå det hele har fått svangerskapsforgiftning.

Ifølge Helse-Norge gir svangerskapsforgiftning økende blodtrykk, proteinlekkasje i urinen og væskeopphopning i kroppen hos gravide etter 20 svangerskapsuke. Svangerskapsforgiftning kan noen ganger utvikle seg raskt til en farlig tilstand.

«Da snakker vi #livet. Og jeg lurer: Hva prøver det å fortelle meg nå? Livet, altså. Fri gjetting: Du kan ikke kontrollere alt, husk å være takknemlig for alt det gode, covid er overalt atm (sjanseløs tydeligvis) og etter alt dette kommer en liten gråtende unge til å bli episk i forhold?», avslutter hun innlegget.

Se og Hør har ikke lyktes i å få kommentar fra Christine Dancke.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer