Sykehusklovn

Roseane er sykehusklovn: – Noen ganger er vi med helt fremt til narkosen

Sykehusklovner har blitt en viktig del av hverdagen på norske sykehus, da de bidrar med så mye mer enn bare underholdning.

ELSKER JOBBEN SOM SYKEHUSKLOVN: Tobarnsmor Roseane er profesjonell skuespiller med lang erfaring som sykehusklovn. FOTO: Sykehusklovnene
ELSKER JOBBEN SOM SYKEHUSKLOVN: Tobarnsmor Roseane er profesjonell skuespiller med lang erfaring som sykehusklovn. FOTO: Sykehusklovnene Vis mer
Publisert

– Målet vårt er å løfte hverdagen til syke barn, pårørende og helsepersonell med fantasi og samspill, sier Roseane dos Reis (41).

Hun er for mange barn bedre kjent som klovnen «Lilla Bolilla med Gorilla. Som er Lilla», da hun siden 2011 har jobbet som sykehusklovn ved Haukeland Sykehus i Bergen.

Roseane er faktisk utdannet skuespiller og klovn, og har tidligere studert for å bli sykehusklovn i hjemlandet Brasil. I 2001 traff hun norske Stein Ove Tellefsen Øygardslia på en teaterskole i Italia og noen år senere flyttet de sammen til Norge.

Lar barnet ha kontroll over samspillet

På Haukeland er de syv klovner som alle jobber et par dager i uka. Roseane forteller at en typisk dag starter med at klovnene får en rapport fra sykepleierne som informerer om tilstanden til alle barna som er innlagt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer