RS-virus

RS-viruset herjer over landet – dette bør du være obs på

Småbarnsfamilier bør unngå besøk av voksne og barn som har luftveissymptomer.

MANGE BARN SYKE AV RS-VIRUS: Flere sykehus melder om mange innlagte barn og sterkt pressede avdelinger på grunn av den raske økningen i smitte. FOTO: NTB Scanpix
MANGE BARN SYKE AV RS-VIRUS: Flere sykehus melder om mange innlagte barn og sterkt pressede avdelinger på grunn av den raske økningen i smitte. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

RS-viruset herjer over landet vårt og flere sykehus melder om ekstra stor pågang av syke småbarn akkurat nå.

Ifølge Folkehelseinstituttet har sesongen for RS-virus startet uvanlig tidlig i år, noe som sannsynligvis har sammenheng med mindre immunitet enn normalt i befolkningen i kjølvannet av koronapandemien.

Aldri vært så syk tidligere

Yrja Ariel Breistrand forteller at hun og samboer Dag Remi Johansen ble veldig bekymret da datteren deres Victoria (19 mnd) for noen uker siden ble syk med kraftig hoste og feber.

– Siden dette er hennes første år i barnehagen har hun vært mye syk, men hun har aldri vært så syk som dette tidligere. Vi syntes det var tøft å ikke kunne hjelpe henne, da hun var sterk plaget, forteller Yrja.

Sykdommen startet som en vanlig forkjølelse. Victoria var slapp og hadde feber, i tillegg var hun utilpass og lei seg. Men da hun etter et par døgn ikke viste noen tegn til bedring, og i tillegg hverken ville spise eller drikke, bestemte paret seg for å oppsøke legevakten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer