Rudi og Camilla tar med babyen på jordomseiling

Selv om de aldri hadde satt sine bein i en seilbåt før, besluttet Rudi (28) og Camilla (30) at de skulle ta med sønnen på (1) på turen.

SMÅBARNSFAMILIE PÅ SEILTUR: Familien sier nei takk til tidsklemma og planlegger en jordomseiling som skal gå over flere år. Foto: Privat
SMÅBARNSFAMILIE PÅ SEILTUR: Familien sier nei takk til tidsklemma og planlegger en jordomseiling som skal gå over flere år. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ekteparet har drømt om den store reisen i åtte år, men syntes aldri det passet helt. I mai tok de imidlertid det store skrittet og gikk til innkjøp av en 37 fot stor seilbåt.

Planen er at de i 2016 skal reise på en tre-fire år lang tur, hvor de blant annet skal besøke flere øyer i Stillehavet, Australia, Sør-Afrika og Brasil.

– Vi ønsker å reise for oppleve noe annet enn tidsklemma. Det å kunne bruke noen år hvor vi tre er sammen hver dag, og hvor vi får oppleve nye ting sammen er viktig for oss, sier Camilla (30)

Mye å lære

Etter at de kjøpte seilbåten i mai, har de hatt en bratt læringskurve. De har gått seilkurs, lest mange bøker, snakket med erfarne seilere og planen er at Camilla skal ta kystskippersertifikat i vinter.

I sommer gjorde de sine første testseilas, hvor de fikk oppleve både nesten-kræsj og havari. Med noen erfaringer rikere, er de nå enda bedre rustet for den store seilasen.

Familien Pettersen tok et hvileår i Asia

Rudi (28) hadde knapt vært på sjøen før han møtte Camilla, og har på kort tid lært seg det praktiske og tekniske rundt seilbåten. Camilla på sin side har kjørt båt siden hun var seks år gammel, men innser at det er mye lærdom som må på plass før de kan reise.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer