Ekteparet har drømt om den store reisen i åtte år, men syntes aldri det passet helt. I mai tok de imidlertid det store skrittet og gikk til innkjøp av en 37 fot stor seilbåt.
Planen er at de i 2016 skal reise på en tre-fire år lang tur, hvor de blant annet skal besøke flere øyer i Stillehavet, Australia, Sør-Afrika og Brasil.
– Vi ønsker å reise for oppleve noe annet enn tidsklemma. Det å kunne bruke noen år hvor vi tre er sammen hver dag, og hvor vi får oppleve nye ting sammen er viktig for oss, sier Camilla (30)
Mye å lære
Etter at de kjøpte seilbåten i mai, har de hatt en bratt læringskurve. De har gått seilkurs, lest mange bøker, snakket med erfarne seilere og planen er at Camilla skal ta kystskippersertifikat i vinter.
I sommer gjorde de sine første testseilas, hvor de fikk oppleve både nesten-kræsj og havari. Med noen erfaringer rikere, er de nå enda bedre rustet for den store seilasen.

Familien Pettersen tok et hvileår i Asia
Rudi (28) hadde knapt vært på sjøen før han møtte Camilla, og har på kort tid lært seg det praktiske og tekniske rundt seilbåten. Camilla på sin side har kjørt båt siden hun var seks år gammel, men innser at det er mye lærdom som må på plass før de kan reise.
Det er stor forskjell mellom å kjøre en liten båt med påhengsmotor i den trygge skjærgården, til det å skulle krysse verdenshavene i en seilbåt.
- Vi spurte instruktøren på seilkurset, om han syntes vi var helt urealistiske. Det syntes han ikke. «Dette lærer dere fort» sa han. Vi har spurt andre med erfaring og har kun fått positive tilbakemeldinger, sier hun.
Babysikret båt
Med seg på turen har de sønnen Troy (14 måneder), som ved avreise vil være to og et halvt år gammel. Mange foreldre hadde nok grudd seg for en lengre båttur med et barn i denne alderen, men Camilla forteller at sjansene for å få et «barn over bord» heldigvis er liten.
– Vi har nett rundt hele båten. Han har holdt seg tørr i sommer og vi satser på å fortsette trenden, sier hun.
– Når vi skal inn og ut fra havn, eller når seilingen krever at både jeg og Rudi har fokus på båten, er Troy enten nede i salongen eller fastspent i et bilsete ved siden av roret. Han har også på seg vest og badebleie, i tilfelle uhellet skulle være ute. Utenom det er regelen: En passer skuta, den andre passer Troy, sier hun.
Reiste med barselgruppen til syden

Fokus på sikkerhet
Hun innrømmer allikevel at hun har hatt flere betenkeligheter rundt turen. Dårlig vær, lite barnevennlige havner, uhell og sykdom, er noen av tingene hun har tenkt på.
– Alt blir helt annerledes når man har ansvar for et barn. Han skal føle seg trygg og nyte turen. Det er viktig for oss, sier hun og legger til at de har snakket med flere andre foreldre som har vært på lange turer med små barn.
– Alle ville gjort det samme igjen og de har ikke vært ute for dramatiske situasjoner. Det er målet vårt også. Vi seiler bare i trygge sesonger og prøver å legge seilasene etter værmelding. Sikkerhetsutstyret er det vi investerer mest tid og penger i, sier hun.
Forsvarlig å ta med baby til sydlige strøk?

Uvanlig barndom
Det er ingen tvil om at Troy vil få en annen oppvekst enn mange andre barn, noe Camilla mener fører med seg både fordeler og ulemper.
– Han vil bli kjent med andre barn underveis, men det blir jo ikke det samme som å høre til et sted.
– Noe av forberedelsene våre har vært å fortelle så mange som mulig om planene. Da blir det vanskelig å trekke seg. Det er så fort gjort at drømmen bare blir en drøm. Det skal ikke skje oss, sier hun.
Følg familiens forberedelser og reise videre på hjemmesiden deres.