Rytme, sang og dans for småbarn

musikk og baby
musikk og baby Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kroppens motor I løpet av de første 1 1/2 år av sitt liv, vil det lille barnet være i en rasende utvikling. Fra å være et hjelpeløst spedbarn som bare ligger på ryggen, kan det 1 1/2 år senere gå omkring uten hjelp. Den første tiden går med på å fekte tilfeldig på armer og bein. Barnet lærer seg å styre lemmene. Etter hvert klarer det å rulle rundt fra side til side og over på magen og tilbake på ryggen. Det øver seg i å gripe etter ting. Ved 8-9 måneders alder kan barnet sitte og leke på gulvet uten å kantre. Barnet reiser seg deretter opp på alle fire og rugger frem og tilbake - før det krabber avgårde.

Personlig pulsSmå barn liker å slå i gulvet/bordet med en leke/skje. Barnet utvikler sin egen grunnslagsfølelse. Det er grunnslagsfølelsen vi bruker når vi å krabbe og gå Grunnslagene er kroppens motorkraft Grunnslagsfølelsen styrker barnet hele tiden, og slagseriene blir lengre og lengre. En 1-2 åring liker godt å bevege seg til musikk, men hun kan ikke svinge og vrikke seg i takt med musikkens grunnslag. Dette sjenerer heldigvis ikke barnet, men etter enda et par år har barnet så god kontakt med sin egen grunnpuls at den kan rettes inn etter andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer