Så lenge bør barnet bli hjemme ved smittsomme sykdommer

Se tabellen - Ikke alle sykdommer gjør at man må være hjemme fra barnehagen.

JO, HAN KAN I BARNEHAGEN:Sykdommer som for eksempel den femte barnesykdom, som denne gutten har, trenger ikke nødvendigvis bety at man må være hjemme. Foto: Andrew Kerr / Wikimedia Commons
JO, HAN KAN I BARNEHAGEN:Sykdommer som for eksempel den femte barnesykdom, som denne gutten har, trenger ikke nødvendigvis bety at man må være hjemme. Foto: Andrew Kerr / Wikimedia Commons Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Visste du at forkjølelse, halsbetennelse og ørebetennelse er nesten dobbelt så vanlig hos barnehagebarn, sammenliknet med barn som ikke går i barnehage?

I barnehagen og på skolen er ungene i hyppig kontakt med hverandre, og enkelte sykdommer sprer seg derfor som ild i tørt gress.

- Hold barna hjemme!

– Det er veldig viktig at man holder barn hjemme når de er syke, slik at de ikke smitter andre, sier Tone Bruun ved Folkehelseinstituttet.

Nederst i artikkelen kan du se Folkehelseinstituttets anbefalinger for hvor lenge barnet bør være hjemme, basert på de mest vanlige sykdommene.

– Dersom man allikevel sender barna til barnehagen, vil det kunne føre til at andre barn og personalet blir syk. Det kan da bli vanskelig for barnehagene å opprettholde gode hygienerutiner på grunn av mangel på folk, sier Bruun.

– Jeg har forståelse for at mange synes det kan være lenge å holde barna hjemme i to dager etter at de har blitt friske fra omgangssyken, men det er nødvendig for å unngå de helt store utbruddene, sier hun.

TEST DEG SELV: Hva kan du om barnesykdommer?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer